21:11 16.08.2023

Кулеба повідомив про завершення співбесід із 16 кандидатами в посли України

2 хв читати
Кулеба повідомив про завершення співбесід із 16 кандидатами в посли України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що завершив у середу, 16 серпня, співбесіди з 16 кандидатами в посли, які пройшли перший в історії відкритий набір послів, і поінформує про результати президента Володимира Зеленського.

"Відбір розпочався у березні цього року. Ми отримали та опрацювали величезну кількість заявок, загалом 1104. 30% з них подали представники ділових кіл, 12% - науковці та викладачі, 7% - ветерани, військові, сектор безпеки та оборони, 7% - чинні та колишні дипломати. А також адвокати та правозахисники, громадянське суспільство, медійники, представники місцевого самоврядування, держслужбовці та інші", - написав міністр у своєму інстаграмі.

Він наголосив, що відкритий набір передбачає ретельну перевірку кожної кандидатури, тому шлях від оголошення збору заявок до відбору кандидатів виявився досить довгим.

"І саме тому з понад тисячі заявок ми відібрали шістнадцять. Але це справді кваліфіковані, мотивовані, дуже потужні кандидати. Далі я поінформую президента про результати відкритого відбору", - повідомив глава МЗС.

Також він додав, що не може розповідати про конкретних кандидатів, доки вони не пройшли решту стадій процесу.

"Але вже наразі можу запевнити, що це кращі з кращих, адже конкурс був, по суті, 69 людей на місце. Дуже різні люди, але всі досягли успіхів у своїх сферах і мають амбіцію та здатність бути корисними Україні", - пояснив Кулеба.

Також очільник відомства наголосив, що перед українською дипломатією стоять дуже складні та масштабні завдання, а склад дипломатичної служби варто посилювати та розширювати, особливо в Африці та Азії.

"Потребуємо також більше фахових кандидатів, які знають, як залучати інвестиції та просувати експорт. Все це за рахунок і кадрових дипломатів, і фахівців, знайдених поза межами дипломатичної системи. Рухаємося далі", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА