14:41 07.10.2023

СБУ затримала депутата - кума Медведчука, який займався рекетом на Закарпатті

2 хв читати
СБУ затримала депутата - кума Медведчука, який займався рекетом на Закарпатті

Співробітники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, яке тероризувало жителів західного прикордоння України.

"У результаті спецоперації на Закарпатті затримано лідера банди - чинного депутата облради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета", - повідомляє пресслужба СБУ в телеграм-каналі.

Зазначається, що зловмисник є давнім соратником і кумом Віктора Медведчука, який свого часу призначив його керівником обласного осередку забороненої партії ОПЗЖ. У березні 2022 року кримінальник навіть планував стати народним депутатом замість свого однопартійця Іллі Ківи, якого було позбавлено депутатського мандата.

"За даними слідства, затриманий депутат облради організував банду, яка намагалася тримати в страху жителів прикордонного регіону і "вибивала" з них гроші. Для цього вони створювали штучні конфліктні ситуації або вигадані "комерційні" суперечки, а потім вимагали гроші за їх вирішення. У разі відмови платити "данину" - бандити погрожували постраждалим насильством і "конфіскацією" приватного майна", - повідомляють у СБУ.

Задокументовано, що депутат разом зі своєю "правою рукою" - ще одним кримінальним авторитетом, вимагали з місцевого підприємця $135 тис. Щоб змусити чоловіка віддати гроші, поплічник лідера банди викрав у постраждалого автомобіль і обіцяв повернути в разі виплати всієї суми вигаданого "боргу".

Співробітники СБУ затримали депутата і його спільника "на гарячому" під час передання їм першої частини грошей у розмірі $20 тис. від постраждалого підприємця.

Під час обшуків за місцями роботи і проживання депутата та інших учасників банди виявлено речові докази злочинної діяльності.

Наразі зловмисників затримано, їм готується повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА