18:48 07.11.2023

Мінвідновлення презентувало дорожню карту продовження реформи децентралізації

1 хв читати

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури презентувало дорожню карту продовження реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

"Дорожня карта не просто продовжує реформу децентралізації, а й визначає ключові точки відновлення, зростання територіальних громад у період війни та післявоєнні роки. Спільна мета всіх стейкхолдерів - забезпечити необхідні умови для формування спроможних, багатих, прозорих, інклюзивних та інтегрованих у систему мультирівневого управління громад", - повідомила під час презентації заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна.

За її словами, дорожня карта враховує і євроінтеграційні цілі України, і військові виклики. Документ передбачає перегляд повноважень органів місцевого самоврядування відповідно до європейських практик.

Крім того, серед пріоритетів реформи - розробка та впровадження місцевої статистики та збору верифікованих цифрових даних, удосконалення механізму публічних консультацій, внутрішнього моніторингу, посилення фінансової стійкості та ефективності громад, зокрема реформа ПДФО, а також розвиток міських агломерацій тощо.

Дорожня карта розрахована на реформи в найближчі роки з фокусом на 2027 рік - документ буде синхронізовано з Держстратегією регіонального розвитку та Планом України. Документ уже готується до узгодження та затвердження урядом, зазначила Азархіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА