18:55 15.11.2023

У Греції затримано підозрюваного в розкраданні коштів Міноборони України

2 хв читати
У Греції затримано підозрюваного в розкраданні коштів Міноборони України

Компетентні органи Греції затримали в Афінах громадянина України, підозрюваного в незаконному заволодінні бюджетними коштами Міністерства оборони України розміром 43 млн грн, повідомляється у телеграм-каналі Офісу генерального прокурора України в середу.

"Підозрюваний у змові з іншими особами заволодів коштами, які товариство з обмеженою відповідальністю отримало як попередню оплату за договорами, укладеними з Міністерством оборони України на закупівлю товарів військового призначення. Надалі зазначені кошти були переказані на рахунки фізичних осіб-підприємців за нібито надання робіт і послуг. Злочин було скоєно в період з 2 березня по 10 травня 2022 року. На той час підозрюваний обіймав посаду директора компанії", - ідеться в повідомленні.

12 липня йому повідомили про підозру в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та розпорядження майном, одержаним злочинним шляхом, вчинені в особливо великому розмірі організованою групою (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України).

6 листопада прокурори Офісу генпрокурора направили до компетентних органів Греції запит на затримання і тимчасовий арешт зловмисника. У межах співпраці з Інтерполом було направлено запит на публікацію "Червоного оповіщення".

"У результаті, підозрюваного було затримано та рішенням Апеляційного суду Афін застосовано тимчасовий арешт. Наразі готуються усі необхідні документи для направлення запиту про видачу зазначеної особи українській стороні для притягнення до кримінальної відповідальності", - розповіли в Офісі генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА