18:59 17.11.2023

На бахмутському напрямку за добу противник атакував утричі більше, ніж на куп'янському, хоче взяти ініціативу у свої руки - Сухопутні війська

2 хв читати
На бахмутському напрямку за добу противник атакував утричі більше, ніж на куп'янському, хоче взяти ініціативу у свої руки - Сухопутні війська

Ворог активізувався на всій лінії оборони оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця", на бахмутському напрямку за добу було відбито 19 ворожих атак, на куп'янському - 5, повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

"Щодо бахмутського напрямку, там минулої доби теж було гаряче, 19 ворожих атак відбили українські захисники в районі Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. 17 разів ворог застосовував дрони-камікадзе та здійснив 381 обстріл. На цьому напрямку противник атакував утричі більше, ніж порівняно з куп'янським, атаки відбувалися постійно. Ворог хоче взяти ініціативу у свої руки, контратакувати", - сказав Фітьо в ефірі телемарафону,

За його словами, за минулу добу ліквідовано 203 окупанта та знищено 19 одиниць ворожої техніки, включно з трьома танками.

У свою чергу на куп'янському напрямку за добу українські захисники відбили п'ять атак: у районі Синьківки, Петропавлівки та Білогорівки. Російські окупанти завдали трьох авіаударів і застосували 15 дронів-камікадзе.

"Тут противник перегруповується, від своїх намірів наступу на Куп'янськ не відмовляється. Наразі погіршується погода, використання техніки російськими окупантами трохи ускладнюється, але наміри їх ми розуміємо", - зазначив спікер.

Він також повідомив, що минулої доби на цьому напрямку 156 російських солдатів було ліквідовано та знищено 30 одиниць ворожої військової техніки, включно з одним танком і ББМ.

"На цьому напрямку стратегічних успіхів наразі противник не має", - додав Фітьо.

Речник звернув увагу на активні обстріли з боку противника по цивільних об'єктах і закликав громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА