16:08 25.11.2023

Резонансна історія з депутатом Рівненської облради Суховичем - не остання, заявляють у ДП "Ліси України"

2 хв читати
Резонансна історія з депутатом Рівненської облради Суховичем - не остання, заявляють у ДП "Ліси України"

Викриття Державним бюро розслідувань незаконного збагачення депутата Рівненської облради, який раніше обіймав посаду керівника Рівненського облуправління лісового та мисливського господарства, а згодом - заступника директора Поліського лісового офісу ДП "Ліси України" Віталія Суховича, - не остання, повідомила пресслужба ДП "Ліси України" в телеграмі в суботу.

Як повідомлялося, ДБР викрило депутата Рівненської облради, заступника директора Поліського лісового офісу ДП "Ліси України" Суховича у володінні незаконними статками на мільйони доларів.

"Керівництво ДП ще пів року тому ухвалило рішення відсторонити Суховича від посади та звільнити з підприємства. Проте він тривалий час перебував на лікарняному, використовував інші приводи та перешкоджав звільненню", - повідомила пресслужба ДП "Ліси України".

Згідно з повідомленням, департамент безпеки держпідприємства допоміг правоохоронним органам зібрати численні факти про діяльність Суховича. У ДП "Ліси України" висловили сподівання, що цю справу буде доведено до логічного завершення, і винні будуть притягнуті до відповідальності.

"Ми також наголошуємо, що резонансна історія з Суховичем - не остання. Зібрано великий масив фактів, за яким проведено роботу, тож очікуємо ще більше гарних новини від ДБР та інших силовиків", - резюмували в ДП "Ліси України".

Як повідомлялося, у п'ятницю генеральний директор ДП "Ліси України" Юрій Болоховець анонсував проведення "жорстких кадрових чисток на всіх рівнях". Він зазначив, що департамент безпеки держпідприємства протягом року фіксував факти порушень, збирав інформацію, проводив службові розслідування і передавав матеріали правоохоронним органам.

Державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України" є одним із найбільших лісокористувачів Європи та найбільшим лісокористувачем України. Входить до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України. В управлінні підприємства перебувають 6,6 млн га земель державного лісового фонду.

В Україні з 2016 року розпочалася реформа лісового господарства. У її межах уже впроваджено продаж необробленої деревини на електронних аукціонах. З 2021 року в низці областей у тестовому режимі працює інтерактивна карта розміщення об'єктів переробки деревини.

У галузі впроваджено проєкт "Ліс у смартфоні", який містить перелік лісорубних квитків на заготівлю деревини та дає змогу перевірити законність здійснення рубок на онлайн-карті відомства.

З 1 червня 2023 року Україна запустила пілот електронної видачі лісорубних квитків і сертифікатів походження лісоматеріалів.

Крім того, для боротьби з корупцією всередині держпідприємства керівництво ДП "Ліси України" задля удосконалення системи електронного обігу деревини (ЕОД) впровадило пілотний проєкт із GPS-моніторингу переміщення вантажного та спеціалізованого транспорту в лісових масивах.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА