16:12 27.11.2023

Більшість українців довіряють родичам та друзям і не довіряють незнайомцям і людям інших політичних поглядів - соцопитування

2 хв читати

Переважна більшість українців (96%) заявляє, що довіряє членам сім'ї, 68% довіряє родичам і 60% друзям, свідчать результати опитування, проведеного 27-30 липня соціологічною групою "Рейтинг" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), результати якого було оприлюднено в понеділок.

Не довіряють власним членам сім'ї лише 2% опитаних, родичам - 12%, друзям - 15%.

Натомість людям інших політичних поглядів довіряють лише 11% українців, незнайомим раніше людям - 13%, політикам партії, якій вони симпатизують, - 26%, тоді як не довіряють їм більшість опитаних (61%, 58% і 51% відповідно).

Колегам довіряють 48% респондентів, 22% не довіряють. Державним установам довіряють 32% опитаних, не довіряють 35%. Установам, що забезпечують життєдіяльність їх населеного пункту, довіряють 33%, не довіряють 34%. Людям іншої національності довіряють 34%, не довіряють 44%.

Водночас 85% опитаних переконані, що більшість проблем можна вирішити тільки спільними зусиллями (не згодні 6%), а 67% зазначили, що терпимо ставляться до людей із відмінними від їхніх власних поглядами на життя (не згодні 8%).

Окрім того, 73% заявили, що поважають рішення, ухвалені колективом (проти 6%), а 64% можуть пожертвувати власними інтересами заради колективу (проти 13%).

Під час дослідження методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) було опитано 2000 повнолітніх респондентів з усіх підконтрольних регіонів України. Вибірка репрезентативна за віком, типом поселення і регіоном проживання. Статистична похибка (з довірчою ймовірністю 0,95) не більше ніж 2,2% для значень близьких до 50% і не більше ніж 0,8% для значень близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА