10:55 09.01.2024

Видавництво BookChef залучає аудиторів для надання підтвердження відсутності будь-яких операцій із РФ

2 хв читати
Видавництво BookChef залучає аудиторів для надання підтвердження відсутності будь-яких операцій із РФ

Видавництво BookChef змінює власника і залучає аудиторів для надання підтвердження відсутності будь-яких операцій із РФ.

"Ми робимо все, щоб найближчим часом отримати та надати вам всі важливі документи щодо відсутності співпраці з країною-терористом. BookChef змінює власника та залучає аудиторів до перевірки та надання підтвердження про відсутність будь-яких операцій з РФ. Так само компанія очікує від правоохоронних органів документального підтвердження відсутності жодних порушень в діяльності компанії", - йдеться в заяві видавництва, розміщеній у фейсбуці у вівторок.

У компанії також заявили, що вихід усіх запланованих книг відбудеться за видавничим планом.

Пізніше керівник BookChef Олександр Кірпічов заявив, що його сім'я вирішила викупити видавництво.

"Ми з Кариною вирішили купити видавництво BookChef, в якому з самого початку й досі я є керівником. Поточний власник компанії Андрій Плєхов жодного разу не отримував дивідендів, бо завжди всі прибутки ми реінвестували в розвиток компанії, що вважаю цілком вірним рішенням", - написав він у фейсбуці.

За словами Кірпічова, за кілька місяців до виходу публікації розслідування у видавництві була комплексна перевірка правоохоронних органів, які не знайшли жодних порушень у діяльності компанії.

На його думку, перевірки "були лише першим етапом замовників атаки на "Букшеф".

"Щодо минулого етапу "Букшеф" в якості підрозділу "Форс Україна", так дійсно під брендом "Букшеф" в "Форсі" виходили українською книги небагатьох російських авторів, що на той час було не лише не заборонено, а вони видавалися в багатьох українських провідних видавництвах, відвідували літературні події тощо", - додав Кірпічов.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2023 року видання "Сенсор" оприлюднило розслідування, у якому, зокрема, йдеться про зв'язки видавництва BookChef із РФ. Після цього низка розповсюджувачів видавничої продукції, серед яких книжкова мережа "Книгарня "Є", книжкова платформа Yakaboo, видавництво Vivat, видавництво КДС, книжкова мережа "КнигоЛенд" і Readeat, зняли з продажу книги видавництва Bookchef.

У самому BookChef тоді заявили, що компанія ТОВ "Видавництво "Букшеф" ніколи не купувала права в російських компаніях і не платила за своє існування жодної копійки контрагентам із країни-агресора.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Епіцентр" до кінця року планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА