22:04 23.02.2024

ОБСЄ має стати майданчиком відповідальності РФ, а не діалогу з нею - Кулеба

2 хв читати
ОБСЄ має стати майданчиком відповідальності РФ, а не діалогу з нею - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав ОБСЄ використати всі наявні та створити нові механізми для протидії сексуальним злочинам російських окупантів і звільнення цивільних заручників, яких росіяни утримують у неволі. Про це повідомила пресслужба МЗС України в п'ятницю ввечері.

"Допоки Росія краде наших дітей, викрадає цивільних осіб, здійснює напади на цивільну інфраструктуру, руйнує навколишнє середовище та вчиняє інші злочини, ОБСЄ має бути майданчиком відповідальності РФ, а не діалогу з нею", - заявив міністр під час виступу на спеціальному розширеному засіданні Постійної Ради ОБСЄ.

Кулеба зазначив, що за час агресії проти нашої держави, російські злочинці вчинили буквально всі типи звірств, перелічені в Римському статуті.

Міністр закликав "до ізоляції Росії в усіх можливих міжнародних організаціях. Від Нью-Йорка до Женеви і Відня" і розповів про неможливість співпраці міжнародних організацій із РФ.

"Не може бути конструктивної взаємодії з Москвою ні в ОБСЄ, ні в ООН, доки Росія продовжуватиме розхитувати наші суспільства, зокрема через втручання у вибори, кібератаки та пропаганду, використання мігрантів як зброї, через продовольство та енергетику. А також поки Росія триматиме трьох співробітників ОБСЄ в незаконному ув'язненні.Спільна політика ізоляції спонукатиме Росію звільнити їх без будь-яких передумов", - наголосив він.

Дмитро Кулеба також запросив учасників засідання долучитися до Глобального саміту миру у Швейцарії для спільного формування умов майбутнього миру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА