22:01 25.03.2024

Зеленський взяв участь в іфтарі з військовослужбовцями-мусульманами

2 хв читати
Зеленський взяв участь в іфтарі з військовослужбовцями-мусульманами

Президент України Володимир Зеленський у понеділок увечері взяв участь в іфтарі з військовослужбовцями-мусульманами, які воюють у складі українських Сил оборони, а також побажав у Рамадан миру і справедливості мусульманським народам, які страждають від війни.

"З 11 березня, коли цьогоріч розпочався Рамадан, для всіх українців, для української мусульманської спільноти не було жодного спокійного та безпечного дня без російського терору. Десятки українських міст і сіл зазнали ударів РФ - від Сумщини до Львівщини, від Одеси до Донецької області", - заявив Зеленський.

Він наголосив, що "для Путіна немає нічого святого і цінного - йому байдуже, кого піддавати стражданням і яку віру нищити, бо він сам вірить тільки в насильство".

"І він має програти - обов'язково. Саме це забезпечують усі наші люди разом - кожен, хто докладає зусиль заради спільного блага", - додав президент.

Під час іфтару глава держави відзначив воїнів-мусульман у складі Сил оборони України, які захищають державу та наближають звільнення українських територій.

Зеленський також зазначив: "Єдність завжди важлива. Тим більше єдність важлива, коли життя затьмарене війною та ударами зла".

"Хочу згадати і про інші народи, позбавлені нормального життя через бойові дії та спричинений ними хаос. Усі у світі заслуговують на мир. Люди в Сирії, Газі, Лівії, Судані та в усіх інших країнах, де немає зараз миру. Ми в Україні бажаємо всім, хто цінує життя, захисту і чесного миру всім народам, чий дім знищує війна. Нехай цей час Рамадану підтримає людей. І нехай наша єдність буде незмінною. Світлого Рамадану! ", - побажав президент.

Зі свого боку, міністр оборони України Рустем Умєров також подякував військовослужбовцям за захист справедливості та миру.

"Нехай Бог якнайшвидше подарує нам перемогу над ворогом, звільнення наших територій і народу, щоб ми забезпечили законність для всіх наших громадян. Нехай Всевишній прийме ваш піст і молитви, і вашу військову службу на шляху захисту справедливості, свободи та миру. Наші молитви з тими, хто загинув за свою Україну", - сказав він.

Участь в іфтарі також узяли представники Меджлісу кримськотатарського народу, представники мусульманської спільноти та духовенства України.

Іфтар - вечірній прийом їжі у мусульман, який проводиться під час священного для мусульман місяця Рамадан.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА