21:06 14.04.2024

Очікування місяцями пакета підтримки Україною призводить до зростання самовпевненості терористів

2 хв читати
Очікування місяцями пакета підтримки Україною призводить до зростання самовпевненості терористів

Україна місяцями чекає життєво важливого пакета підтримки і це призводить до зростання самовпевненості терористів, сказав у відеозверненні в неділю президент України Володимир Зеленський.

"Не риторикою захищається небо. Не думками обмежується виробництво ракет і дронів для терору. І те, що санкції проти Росії все ще обходять. І те, що ми в Україні місяцями чекаємо на життєво важливий пакет підтримки. Те, що ми очікуємо голосування в Конгресі, свідчить про те, що так само місяцями наростає самовпевненість терористів", - сказав він.

На жаль, зауважив глава держави, "допомога Україні досі обмежена, а російська держава досі має доступ до критичних компонентів, необхідних для виробництва ракет і дронів".

"У кожній ракеті, що завдає ударів по Україні, щонайменше десятки компонентів - електроніка, чипи, - які постачаються від компаній з інших країн і завозяться через територію сусідів Росії. У "шахедах" також компоненти вироблені у вільному світі. Усе це має бути припинено", - заявив він.

Президент нагадав, що під час відбиття атаки Ірану на Ізраїль "було продемонстровано, коли авіація і ППО збивали іранські ракети і "шахеди" спрямовані проти Ізраїлю".

"Увесь світ бачить, що таке справжній захист. Бачить, що це можливо. І весь світ побачив, що Ізраїль у цьому захисті був не наодинці – загрозу в небі знищували й союзники. І коли Україна говорить союзникам, що єдність дає найкращий захист, ефективність цього вони вже самі добре знають. Знають і забезпечують", - сказав Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА