20:11 22.04.2024

Байден запевнив Зеленського, що в разі схвалення Сенатом негайно підпише закон про допомогу Україні

2 хв читати
Байден запевнив Зеленського, що в разі схвалення Сенатом негайно підпише закон про допомогу Україні

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом, під час якої, зокрема, обговорювали перший пакет оборонної допомоги США.

"Провів телефонну розмову із президентом США Джо Байденом за підсумками голосування в Палаті представників. Президент запевнив, що в разі схвалення і Сенатом негайно підпише закон. Я вдячний Джо Байдену за неослабну підтримку України та за справжнє глобальне лідерство", - написав Зеленський у телеграм-каналі в понеділок увечері.

Зеленський також повідомив, що в розмові з президентом США "відзначив двопартійну підтримку законопроєкту та особисту роль спікера Майка Джонсона і лідера меншості Хакіма Джеффріса. Інше рішення Палати представників – дозволити конфіскацію російських активів – посилає потужний сигнал усім нашим партнерам".

Зеленський також розповів Байдену про російський повітряний терор тисячами ракет, дронів і бомб. Зокрема про удар по харківській телевежі буквально за кілька хвилин до розмови. "Це чіткий намір Росії зробити місто непридатним для життя", - зазначив Зеленський.

"Ми обговорили перший пакет оборонної допомоги після ухвалення закону. Маю запевнення президента, що він буде швидким та потужним і посилить наші протиповітряні, далекобійні й артилерійські спроможності", - резюмував Зеленський.

Як повідомляє пресслужба президента, Зеленський нагадав партнерам про критичну необхідність для України поставок систем протиповітряної оборони у зв'язку з російською атакою в понеділок харківської телевежі. Лідери двох країн обговорили можливість постачання таких систем, зокрема за участю міжнародних партнерів.

Також за інформацією пресслужби, Зеленський і Байден обговорили спільне оборонне виробництво та участь США в авіаційній коаліції. Зеленський відзначив ефективність використання Україною далекобійної зброї.

"Динамічною є робота Сполучених Штатів над використанням заморожених активів Росії на користь України. Це зменшить фінансове навантаження на США та інших партнерів, а також обмежить ресурси агресора для ведення війни. Ми вдячні за це", - зазначив український президент.

Крім того, сторони обговорили підписання угоди про безпеку зі США, підготовку інавгураційного саміту миру та ювілейного саміту НАТО у Вашингтоні в липні 2024 року.

Своєю чергою, на сайті Білого дому підтверджують слова Байдена про те, що його адміністрація швидко надасть значні нові пакети безпекової допомоги для України в бойових діях і протиповітряній обороні, щойно Сенат ухвалить додатковий пакет із національної безпеки і він підпише його як закон.

Також Байден наголосив, що економічна допомога США допоможе зберегти фінансову стабільність, відновити критично важливу інфраструктуру після російських атак і підтримати реформи в міру просування України шляхом євроатлантичної інтеграції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

Китайські винищувачі під час навчань у Тайванській протоці завдали імітаційних ударів по "військових об'єктах"

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА