Вибори
18:51 05.02.2019

І.Кива: Розмір пенсії повинен бути не нижчим за реальний прожитковий мінімум

2 хв читати

Уряд має переглянути соціальну політику і забезпечити розмір мінімальної пенсії на рівні, не нижчому за реальний прожитковий мінімум, заявив голова Соціалістичної партії України Ілля Кива.

"З 1 січня 2019 року розмір мінімальної пенсії склав 1 669 грн, а розмір комунальних платежів навіть за однокімнатну квартиру в цьому році виріс приблизно до 2 000 грн. Пенсіонери не можуть собі дозволити купити нормальну їжу, ліки. Вони не можуть оплатити навіть комунальні послуги! Люди похилого віку змушені вести жебрацьке життя - економити на світлі, теплі, воді - аби зменшити суми в квитанціях за ЖКГ, і мати можливість купити шматок хліба. Як таке можливо?! Я не можу допустити, щоб це тривало далі! Я вимагаю встановити розмір мінімальної пенсії на рівні реального прожиткового мінімуму. Ми забезпечимо нашим пенсіонерам гідну старість, а злочинцям і зрадникам - місце на тюремному ліжку!", - заявив І.Кива, повідомляє прес-служба СПУ.

При цьому він додав, що в СПУ часто надходять відповідні скарги від пенсіонерів, які шукають допомоги.

"Влада довела людей до відчаю, а країну - до злиднів. Тільки сьогодні вранці мені подзвонили п'ять осіб - п'ять пенсіонерів. Вони не знають, як вижити, і де шукати допомоги. Після 40-ка років їх життя, присвячених роботі на державних підприємствах, на заводах, вони виявилися непотрібними цій самій "державі" - їх викинули", - заявив голова СПУ.

Він також підкреслив, що ця проблема пов'язана, перш за все, з рівнем корупції в країні і з неефективною державною політикою, при якій неможливо акумулювати необхідну кількість коштів у Пенсійному Фонді.

"Відгодовані чиновники надто зайняті розкраданням державного бюджету, який наповнюється не шляхом зростання економіки, а  останніми копійками, які вичавлюють з громадян. А потім ті, хто сьогодні купує собі вілли, дорогі автомобілі, хто відпочиває на Мальдівах, заявляють з телеекранів про "підвищення пенсії" - так вони називають глузливу надбавку в 172 гривень. Нашій країні не відомо поняття соціальної захищеності, з однієї простої причини: для влади люди - це ресурс. Витратний матеріал і інструмент власного збагачення", - підсумував І.Кива.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА