16:00 24.09.2012

Лазаренко заявляє, що з плівок Мельниченка можна зробити висновок про фальсифікацію справи стосовно нього

3 хв читати
Лазаренко заявляє, що з плівок Мельниченка можна зробити висновок про фальсифікацію справи стосовно нього

Екс-прем'єр України Павло Лазаренко розцінює заяву про його причетність до замовного вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1995 році, зроблену колишнім майором Держохорони Миколою Мельниченком, як черговий прояв використання чорного піару стосовно нього.

"Ляльководи з Генеральної прокуратури України, не маючи ніяких фактів, які доводили б бодай теоретичну причетність П.Лазаренка до цього злочину, нині намагаються використовувати фрагменти записів М.Мельниченка з кабінету Л.Кучми (другий президент України Леонід Кучма - ІФ) як доконаний факт, що, начебто, може свідчити про мою провину. Проте М.Мельниченко не був і не міг бути свідком вбивства Є.Щербаня. Усе, що йому відомо, - це розмови в кабінеті колишнього президента України", - йдеться в заяві П.Лазаренка від 22 вересня, оприлюдненій його адвокатом Мариною Долгополою в понеділок.

"Причому з тих розмов, які вже було оприлюднено в засобах масової інформації, швидше можна зробити висновок про фальсифікацію колишнім генеральним прокурором України Михайлом Потебеньком та його заступником Миколою Обиходом кримінальної справи проти мене", - додав П.Лазаренко.

Він не виключає, що в кабінеті Л.Кучми в тому чи іншому контексті називалося його прізвище, прізвище його бізнес-партнера Петра Кириченка або інших осіб, на яких намагалися списати вбивство Є.Щербаня. "Проте оприлюднена М.Потебеньком та М.Обиходом версія звинувачень на мою адресу в резонансних злочинах спростовується тими самими записами майора Мельниченка", - наголосив екс-прем'єр.

"Адже саме 30 травня 2000 року, під час згаданої М.Мельниченком у його заяві розмови М.Потебенька з Л.Кучмою, колишній генеральний прокурор України просив у президента держави дозволу на фальсифікацію обвинувачення стосовно мене в організації вбивства Є.Щербаня та проведення на українських телеканалах відповідної піар-кампанії. Як випливає зі слів М.Потебенька, зафіксованих М.Мельниченком, ця кампанія проводилася з однією метою - напередодні приїзду в Україну президента США Біла Клінтона треба було зробити все для того, щоб влада США пішла на поступки Генеральній прокуратурі України в її намірі будь-якою ціною нейтралізувати П.Лазаренка", - заявив він.

Екс-прем'єр зазначив, що розуміє, що заява екс-майора Держохорони стосовно обговорення в кабінеті Л.Кучми обставин вбивства Є.Щербаня з'явилася не за його ініціативою. "Проте якщо М.Мельниченко має офіцерську честь та гідність, то він зобов'язаний надати не лише ті фрагменти записів, де М.Потебенько та Л.Кучма формують версію причетності П.Лазаренка до резонансних злочинів, а й ті, де прямо йдеться про мету фабрикування цих кримінальних справ. Адже згаданий фрагмент розмови в кабінеті колишнього президента Л.Кучми чітко доводить, що всі кримінальні справи проти мене було сфальсифіковано з метою моєї повної політичної дискредитації", - резюмував П.Лазаренко у своїй заяві.

Як повідомлялося, син Є.Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань на прес-конференції 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Ю.Тимошенко та Павла Лазаренка до вбивства його батька.

Ю.Тимошенко та П.Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

14 вересня М.Мельниченко провів у США брифінг, а потім у мережі Facebook повідомив, що в записаних ним розмовах у кабінеті Л.Кучми замовником вбивства Є.Щербаня називається П.Лазаренко, а плату за вбивство здійснили П.Кириченко та Ю.Тимошенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА