15:16 25.09.2012

У МЗС України сумніваються, що резолюція Сенату США щодо України із закликом звільнити Тимошенко відображає позицію всіх його членів

2 хв читати
У МЗС України сумніваються, що резолюція Сенату США щодо України із закликом звільнити Тимошенко відображає позицію всіх його членів

Остання резолюція Сенату США щодо України навряд-чи відображає позицію всіх членів Сенату, вважають у Міністерстві закордонних справ (МЗС) України.

"У нас викликає сумнів те, що це думка дійсно усього Сенату. Ми сумніваємося, що всі представники Сенату хоча б ознайомилися з текстом цього документа", - повідомив на брифінгу у вівторок директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

Він пояснив, що, за інформацією МЗС, більшість членів Сенату навіть не знають суті цього документа. Водночас, за словами представника МЗС, у Києві не ставлять під сумнів легітимність цього документа з точки зору американського законодавства.

Відповідаючи на запитання журналістів про паралелі ухвалення резолюції Сенату США в Україні з ухваленням у Верховній Раді "мовного законопроекту", О.Волошин відповів: "Давайте виходити з того, що ми не вчимо Америку - Америка нас вчить".

Як повідомлялося, 22 вересня захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко на своїй сторінці в Facebook написав, що Сенат США одноголосно підтримав резолюцію щодо України. У цьому документі є вимога до української влади негайно звільнити Ю.Тимошенко та інших політв'язнів. У резолюції також йдеться про заклик ввести санкції у вигляді заборони на видачу віз усім особам, причетним до ув’язнення Ю.Тимошенко.

У МЗС раніше заявляли, що не вважають за доцільне коментувати цю резолюцію", враховуючи те, яким чином відбувся її розгляд, і декларативний, не обов'язковий характер документа". "У зв'язку з цим важко серйозно сприймати документ, ухвалений минулої ночі за процедурою, яку з усією дипломатичною стриманістю можна назвати, як мінімум, сумнівною", - зазначили у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА