12:50 02.10.2012

Україна активно працює над недопущенням сценарію насильницьких проявів ксенофобії - Янукович

2 хв читати
Україна активно працює над недопущенням сценарію насильницьких проявів ксенофобії - Янукович

Досвід України в розвитку мирних і стабільних міжнаціональних відносин може бути корисний у світовій практиці, заявив президент України Віктор Янукович.

"Український досвід важливий у сучасному світовому контексті насамперед як приклад мирного та стабільного розвитку міжнаціональних відносин та уникнення етнічних і конфесійних конфліктів у період становлення державності", - сказав він, виступаючи на відкритті Міжнародного саміту з проблем захисту прав національних меншин "Досвід України для світу" в Києві у вівторок.

Президент зазначив, що в Україні створено всі умови для розвитку культурної самобутності для всіх без винятку національностей.

"Сьогодні культурне розмаїття є справжньою цінністю українського суспільства, запорукою його єдності, перепоною для поширення ксенофобії та екстремізму, які сьогодні стають дедалі більш поширеним явищем у різних частинах світу", - зазначив глава Української держави.

За словами президента, дедалі частіше у світі виникають нові виклики безпеці, зокрема, активізація радикальних та екстремістських рухів і посилення напруженості в міжетнічних і релігійних відносинах.

"Незважаючи на позитивну динаміку останніх років, нас тривожать факти насильницьких проявів ксенофобії, що виникають час від часу. Найчастіше такі конфлікти мають локальний характер, але необхідно бути пильними. Оскільки зростання міграційних потоків, виникнення радикальних ідеологій, політизація можуть у будь-який момент перетворити дрібний локальний конфлікт на серйозну небезпеку. Ми це розуміємо й активно працюємо над недопущенням таких сценаріїв", - запевнив В.Янукович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА