12:28 05.10.2012

Опозиція поскаржилася в ПАРЄ на "Перший національний телеканал"

3 хв читати

Об'єднана опозиція "Батьківщина" вимагає спростування наклепницької інформації, поширеної "Першим національним телеканалом", і обіцяє звернутися до суду.

"Щодня протягом цього тижня тривала брудна інформаційна кампанія проти Об'єднаної опозиції", - сказав керівник центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Турчинов на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

За його словами, зокрема, на Першому національному, на всіх обласних державних телеканалах проти лідерів Об'єднаної опозиції Юлії Тимошенко, Арсенія Яценюка, а також загалом проти Об'єднаної опозиції "Батьківщина" "виходять брудні, цинічні матеріали".

О.Турчинов назвав відеоролики, що транслюються на "Першому національному телеканалі", "брудною, жорсткою, пропагандистською кампанією з використанням адміністративного ресурсу і засобів масової інформації".

У свою чергу, постійний представник Об'єднаної опозиції "Батьківщина" у Центральній виборчій комісії, народний депутат Руслан Князевич також зазначив, що вже третій день поспіль в ефірі "Першого національного каналу" "грубо і цинічно порушуються закони".

За його словами, без грифу "політична реклама" демонструються відеоролики проти опозиції. При цьому в цих роликах не зазначається, як того вимагає виборче законодавство, хто є замовником такої відеопродукції. Як зазначив Р.Князевич, Об'єднана опозиція звернулася до Першого національного телеканалу з проханням надати інформацію про те, хто є замовником таких відеороликів, однак телеканал не надав відповіді.

Об'єднана опозиція звернулася до ЦВК з вимогою розібратися в цій ситуації. Центрвиборчком також звернувся із вимогою до "Першого національного каналу" надати інформацію про замовників таких відеоматеріалів. Р.Князевич пообіцяв: щойно опозиція отримає відповідну інформацію, обов'язково оприлюднить її.

Водночас депутат зазначив, що за власними каналами опозиції вдалося з'ясувати, що замовником таких відеоматеріалів може бути один з кандидатів, який балотується в одному з мажоритарних округів Києва, якого підтримує Партія регіонів.

У свою чергу, О. Турчинов висловив думку, що схоже на те, що це технічний кандидат, якого використовують для поширення такої інформації.

Р.Князевич також повідомив, що Об'єднаній опозиції відмовили в спростуванні відповідної інформації.

"Тому у нас немає іншого варіанту, ніж звертатися до місій спостерігачів, дипломатичних установ, Парламентської Асамблеї Ради Європи. Вчора ми зробили відповідну заяву", - сказав він.

"Крім того, ми звернулися до Генеральної прокуратури, оскільки вважаємо, що такі дії державного телеканал містять ознаки злочину, оскільки обманюють виборців", - розповів депутат.

Він також додав, що Об'єднана опозиція також звернулася до комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, щоб ці установи, у разі порушення умов ліцензії "Першим національним каналом", адекватно відреагували на такі дії телеканалу аж до припинення дії ліцензії каналу.

"Ми вимагаємо права на відповідь, або надати нам ефірний час. В іншому разі ми змушені будемо звернутися до суду і встановити факт порушення умов передвиборної агітації не лише телеканалом, а й персонально в діях його керівництва - президента і віце-президента, і спробуємо порушити проти них кримінальну справу", - пообіцяв Р.Князевич.

Перший Національний - єдиний в Україні телевізійній канал, що забезпечує покриття 97% території держави. Його програми орієнтовані на всі соціальні верстви населення. Серед пріоритетних напрямів каналу - інформаційно-публіцистичне, науково-популярне, культурологічне, розважальне та спортивне мовлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА