14:59 08.10.2012

Профспілка НАН України загрожує акцією протесту, якщо Кабмін не виконає їхніх фінансових вимог

3 хв читати

Профспілка працівників Національної академії наук України (НАН України) наполягає на зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим та виконанні всіх їхніх вимог, в іншому разі вони обіцяють вийти на акцію протесту.

"Президія центрального комітету профспілки постановляє вважати можливим відтермінувати дату проведення академічної акції протесту лише за таких умов: невідкладне проведення зустрічі та переговорів з представниками Кабінету Міністрів у складі прем'єр-міністра, віце-прем'єра з соціальних питань, міністра фінансів, голови Держінформнауки з керівництвом профспілки 8 -9 жовтня", - заявив голова профспілки працівників НАН України Анатолій Широков на прес-конференції в понеділок у Києві.

За його словами, зустріч з керівництвом Кабміну має бути "не просто зустріччю заради зустрічі". Результатом домовленостей має стати підписання протоколу з конкретними зобов'язаннями уряду і дорученнями прем'єр-міністра, що стосуються вимог профспілки працівників НАН України та термінами їх виконання.

Профспілка, зокрема, вимагає передбачити в державному бюджеті України на 2013 рік бюджетний запит НАН України за рахунок загального фонду в обсязі 3,6894 млрд грн, пояснив А.Широков. Вони також вимагають передбачити витрати на НАН України в сфері, яка враховує необхідний фонд оплати праці з нарахуванням в розмірі 2,4272 млрд грн.

Він наголосив, що в проекті держбюджету на 2013 рік дефіцит фонду заробітної плати в НАН України в майбутньому році становитиме 19,8%, і це з урахуванням, що "Кабінет Міністрів уже повідомив, що в наступному році посадові оклади і відповідна заробітна плата в бюджетній сфері мають зрости на 18,3%".

За словами А.Широкова, фонд заробітної плати 487 млн грн для НАН України на наступний рік означає, що близько 8 тис. співробітників академії необхідно скоротити.

"Якщо не хочете цього робити, то академія на 2,5 місяці закривається і не працює. Ще ймовірніше, як що це відбувається в цьому році, інститути працюють в режимі неповного робочого тижня", - пояснив керівник профспілки.

А.Широков наголосив, що якщо переговори з представниками уряду в найближчі два дні не матимуть жодних результатів, то в середу (традиційно в середу проходять засідання українського уряду - ІФ), як було вирішено раніше, представники НАН України пікетуватимуть Кабінет Міністрів, адміністрації президента в столиці, а також обласні державні адміністрації в регіональних центрах НАН України.

Голова профспілки також вважає, що якщо будь-які домовленості будуть досягнуті, то необхідно протягом 10 днів проаналізувати стан їх виконання для ухвалення рішення або про скасування акції протесту, або її проведенні 24 жовтня 2012 року.

Він також повідомив, що представники Кабміну вже виходили на профспілка працівників НАН України з проханням не проводити акцію протесту. За його словами, якщо вимоги профспілки не будуть виконані, то вони мають намір не лише пікетувати, але й надавати оцінку нинішньому політичному режиму.

"Ми вже будемо не просто пікетувати, а надавати оцінку наявному політичному режиму, а підстав для цього більш ніж достатньо", - підсумував А.Широков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА