12:03 09.10.2012

Громадян України немає серед затриманих у США за підозрою в незаконному експорті технологій у РФ, знову заявляють у МЗС

2 хв читати

У Міністерстві закордонних справ України вкотре заявляють, що серед затриманих у США за підозрою в незаконному експорті високотехнологічних мікроелектронних пристроїв із США до Росії громадян України немає.

"У зв'язку з появою в ЗМІ інформації щодо розгляду справи, що стосується осіб, затриманих у США за підозрою в незаконному експорті високотехнологічних мікроелектронних пристроїв із США до Росії, а саме наявності серед затриманих громадянки України, МЗС України в черговий раз звертає увагу на те, що серед затриманих громадян України немає", - заявив агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров.

Він додав, що серед затриманих є жінка, яка є вихідцем УРСР і має громадянство США. "Інших документів, які б підтверджували наявність у неї іншого громадянства, немає", - наголосив він.

Як повідомлялося, в середу влада США пред'явили обвинувачення 11 особам, підозрюваним у незаконному експорті високотехнологічних мікроелектронних пристроїв із США до Росії. Вісім осіб перебувають у США і, за рішенням суду Х'юстона, їх узяли під варту.

Звинувачення були також пред'явлені трьом громадянам, які перебувають у Москві .

Генконсул Росії в Х'юстоні Олександр Захаров повідомив, що з восьми затриманих правоохоронними органами США осіб четверо є громадянами РФ, решта - Азербайджану, України та Казахстану.

У суботу заступник генконсула РФ у Х'юстоні Сергій Азізов зазначив, що "стосовно громадянки США Загон, яка вважала, що у неї також є громадянство України, але його немає, як виявилося - їй дозволили вийти під заставу, але вона має перебувати під домашнім арештом, з електронним браслетом", - пояснив дипломат.

У вівторок, 8 жовтня, суд переглянув своє рішення і повернув Светаліну Загон під арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА