12:12 12.10.2012

Тимошенко мають визнати політв'язнем - екс-омбудсмен Карпачова

2 хв читати
Тимошенко мають визнати політв'язнем - екс-омбудсмен Карпачова

Екс-прем'єра Юлію Тимошенко мають визнати політичною ув'язненою за трьома позиціями, визначеними Парламентською асамблеєю Ради Європи, вважає колишній уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова.

"Я схвалюю позицію ПАРЄ щодо визначення терміна "політв'язень". Це надзвичайно важливо, і принаймні за трьома позиціями пані Тимошенко може бути визнана політв'язнем із точки зору визначення, яке дала Рада Європи, на мою думку", - сказала вона в ефірі радіо "Свобода".

Як повідомлялося, в Парламентській асамблеї ради Європи (ПАРЄ) мають намір проаналізувати ситуацію з судовими справами екс-прем'єр-міністра Ю.Тимошенко й екс-глави Міністерства внутрішніх справ Юрія Луценка та визначити, чи є вони політичними в'язнями.

"Тепер ми відповідно до ухваленого в ПАРЄ рішення (резолюція ПАРЄ щодо України - ІФ) маємо дуже чітко проаналізувати ситуацію у світлі цієї резолюції. Ми не хочемо ухвалювати суто політичного рішення, нам потрібен також юридичний аналіз", - розповіла співдоповідачка ПАРЄ щодо України Маїліс Репс 8 жовтня.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Термін повноважень Н.Карпачової на посаді омбудсмена завершився 8 лютого 2012 року; вона обіймала цю посаду з 1998 року. 24 квітня Верховна Рада обрала нового омбудсмена Валерію Лутковську, яка обіймала посаду урядового уповноваженого в Європейському суді з прав людини. Вона вступила на посаду після складення присяги 27 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА