15:58 12.10.2012

Янукович ініціює приєднання України до угоди Interbus

2 хв читати
Янукович ініціює приєднання України до угоди Interbus

Президент України Віктор Янукович 9 жовтня вніс до Верховної Ради законопроект "Про приєднання України до угоди про міжнародні нерегулярні перевезення пасажирів автобусами (Interbus угода)".

Згідно з текстом законопроекту, запропоновано приєднатися до зазначеної угоди, яка набуває чинності для України в перший день третього місяця, наступного за датою, на яку країна здасть на зберігання документ про приєднання.

У пояснювальній записці до законопроекту повідомляється, що його ухвалення є необхідною умовою для забезпечення роботи українських транспортних операторів на міжнародному ринку надання послуг з перевезення пасажирів автобусами, а також сприятиме реалізації стратегічного зовнішньополітичного курсу України на інтеграцію до Європейського Союзу у сфері транспорту.

Крім цього, ухвалення такого закону необхідне для забезпечення надання національними перевізниками послуг із перевезення пасажирів на рівні, відповідному європейським стандартам, він також надасть можливість спрощення процедури перетину державного кордону автобусами під час перевезення пасажирів у міжнародному автомобільному сполученні.

Актуальність приєднання України до угоди Interbus полягає в поширенні принципів недискримінації щодо національності, місця реєстрації перевізника, місця походження або знаходження автобуса кожної з договірних сторін і до всіх країн, які приєдналися до угоди.

Угоду Interbus було ухвалено 30 червня 2001 року в Брюсселі та підписано всіма країнами Європейського Союзу, а також Молдовою, Туреччиною, Хорватією, Боснією-Герцеговиною, Албанією та Македонією. Більшість з цих країн ратифікували угоду (для них вона набула чинности з 1 січня 2003 року).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА