16:34 12.10.2012

ЦВК провела семінари для голів і членів виборчкомів і технічного персоналу ДВК, відповідального за відеотрансляцію виборів

2 хв читати
ЦВК провела семінари для голів і членів виборчкомів і технічного персоналу ДВК, відповідального за відеотрансляцію виборів

Центральна виборча комісія провела низку заходів щодо навчання як голів і членів виборчих комісій, так і технічного персоналу, відповідального за безперебійну роботу систем відеоспостереження.

"Проведено централізоване навчання системних адміністраторів технічних комплексів, які будуть залучені до роботи в окружних виборчих комісіях. Крім того, постійно проводяться заходи з головами, заступниками та секретарями окружних виборчих комісій (ОВК) з питань організації, підготовки та проведення парламентських виборів", - повідомила журналістам секретар ЦВК Тетяна Лукаш, коментуючи проведення організаційно-методичних заходів щодо забезпечення діяльності комісій під час підготовки парламентських виборів.

За її словами, було також проведено семінар за участю головних бухгалтерів ОВК.

Крім того, підготовлено та розіслано окружним і дільничним виборчим комісіям такі законодавчі акти: закон України "Про вибори народних депутатів України"; збірник нормативно-правових актів ЦВК з питань підготовки та проведення виборів народних депутатів України; збірник нормативно-правових актів з питань фінансового та матеріально-технічного забезпечення проведення виборів народних депутатів України.

За словами Т.Лукаш, найближчим часом до дільничних виборчих комісій (ДВК) буде розіслано роз'яснення щодо порядку підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці та складання протоколів ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці після завершення голосування на виборах із зразками виборчої документації.

Секретар ЦВК також зазначила, що за участю міжнародної фундації виборчих систем IFES в Україні підготовлено та розіслано посібник з питань застосування виборчого законодавства для членів ОВК. У регіонах проведено навчальні семінари керівного складу ОВК. Крім того, надано допомогу ОВК в організації та проведенні навчання членів дільничних виборчих комісій, зокрема, розроблено й передано ОВК програму та сценарій навчання членів ДВК, для кожної розіслано диск із навчальним фільмом для членів комісій. Друкується і буде розісланий посібник з питань застосування виборчого законодавства для членів ДВК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА