15:46 16.10.2012

Убивця охоронців із ТРЦ "Караван" ще в Україні - глава МВС

2 хв читати
Убивця охоронців із ТРЦ "Караван" ще в Україні - глава МВС

Убивця охоронців у торговельно-розважальному центрі "Караван" (Київ) Ярослав Мазурок, за оперативною інформацією, все ще перебуває на території України, заявив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

"До нас надходить дуже багато інформації, і більшість її свідчить про те, що ця людина перебуває в Україні", - сказав В.Захарченко на прес-конференції у Львові у вівторок.

За його словами, інформація в цій справі надходить до міліції з різних джерел. Міністр висловив подяку всім громадянам України, які ці відомості надають.

"Інформація надходить різна, з різних джерел, і її частина становить оперативний інтерес. Але про що саме ця інформація, я вам, зі зрозумілих причин, не казатиму", - сказав глава МВС.

Відповідаючи на запитання журналістів, наскільки доцільним було оголошення Я.Мазурка в міжнародний розшук у зв'язку з даними про те, що він перебуває на території України, міністр пояснив, що це стандартна процедура. За його словами, через деякий час після того, як підозрюваного оголошують у всеукраїнський розшук, його автоматично мають оголосити й у міжнародний розшук, що й відбулося в цьому випадку.

Щодо заяв родичів Я.Мазурка в пресі про те, що вони не впевнені, що саме їхній родич розстріляв охоронців у ТРЦ "Караван", міністр сказав, що всі ці сумніви розвіються тоді, коли підозрюваного буде затримано, потім допитано, і міліція проаналізує отриману інформацію.

У вівторок В.Захарченко у Львові взяв участь у відкритті нової будівлі Сихівського райвідділу міліції. За словами міністра, це найсучасніша будівля райвідділу міліції на території Львівської області.

Як повідомлялося, 26 вересня вдень охоронець торговельно-розважального центру "Караван" на вул. Луговій у Києві помітив, що один із відвідувачів вкрав товар, після чого останньому було запропоновано пройти до кімнати охорони. Там зловмисник відкрив вогонь, убивши на місці трьох охоронців, четвертого важко поранив, а потім утік.

Оболонський райвідділ столичної міліції порушив кримінальну справу. Орієнтування на злочинця розіслано до Росії та Білорусі.

За інформацію, яка допоможе у розшуку зловмисника, обіцяно грошову винагороду в сумі 100 тис. грн.

Глава МВС України В.Захарченко 5 жовтня заявив, що вбивцею охоронців у ТРЦ "Караван" (Київ) є уродженець Львівської області 1974 року народження на ім’я Ярослав Мазурок, який раніше працював у приватних охоронних структурах.

10 жовтня стало відомо, що Я.Мазурка оголошено в міжнародний розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА