11:35 17.10.2012

Україна виграє справу про борг ЄЕСУ перед Мiноборони РФ, упевнений глава Мiн’юсту

2 хв читати
Україна виграє справу про борг ЄЕСУ перед Мiноборони РФ, упевнений глава Мiн’юсту

Україна виграє справу про борг корпорацiї "Єдинi енергетичнi системи України" (ЄЕСУ) перед Мiнiстерством оборони Росiї, вважає мiнiстр юстицiї України Олександр Лавринович.

"Є можливiсть довести правоту Кабiнету Мiнiстрiв у тiй позицiї, на яку ми звертали увагу в судi першої iнстанцiї", - сказав О.Лавринович журналiстам перед початком засiдання уряду в середу.

Мiноборони РФ звернулося до Госпсуду Києва з позовом про виплату урядом України 3 млрд 239,45 млн грн у справi корпорацiї "ЄЕСУ". Росiйська сторона висунула вимогу залучити як вiдповiдача, окрiм Кабмiну України, Держказначейство. ЄЕСУ в справi фiгурує як третя особи.

Зазначений борг, як стверджує позивач, виник наприкiнцi 1990-х рокiв, коли ЄЕСУ на чолi Юлiєю Тимошенко не виконала гарантованої урядом України на чолi з Павлом Лазаренком угоди 1997 року щодо постачання корпорацiєю "ЄЕСУ" продукцiї для потреб росiйського оборонного вiдомства.

Представник корпорацiї "ЄЕСУ" в судi заявив, що листи П.Лазаренка юридично не є держгарантiєю, а ЄЕСУ виконати постачання в повному обсязi перешкодив тиск iз боку державних органiв України.

Представники уряду України на засiданнi суду вказували на закiнчення термiну позовної давностi, а також стверджували, що нiяких держгарантiй щодо зобов'язань ЄЕСУ не було.

19 вересня поточного року Госпсуд Києва частково задовольнив позов Мiноборони РФ щодо боргу ЄЕСУ, зобов'язавши Україну виплатити росiйськiй сторонi 3 млрд 113 млн 53 тис. 506 грн.

25 вересня представник Кабiнету Мiнiстрiв України оскаржив це судове рiшення. Також апеляцiї на це рiшення подали Держказначейство та ЄЕСУ. Скарги об'єднано в одне провадження.

Апеляцiйний Господарський суд Києва продовжить розгляд апеляцiй 22 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА