17:09 18.10.2012

Діти в "Артеку" голодують, педагоги принижені, земля дитячого центру під загрозою - міжнародне співтовариство артеківців

2 хв читати

Неформальне міжнародне співтовариство, яке представляють артеківці різних поколінь і працівники Міжнародного дитячого центру, заявляє про жалюгідний стан МДЦ через зловживання з боку керівництва й вимагає відсторонити від посади генерального директора "Артеку" Олену Піддубну.

"Найголовніша проблема - під загрозою земля, цілісність табору - на території триває незаконне будівництво... "Артек" іде з рук держави... Від нього хочуть залишити видимість, порожню оболонку", - сказав у четвер на прес-конференції в Києві лідер неформального міжнародного співтовариства "Артек" Ігор Степанов.

Він поскаржився на те, що унікальна кримська земля, на якій розташований "Артек", є "ласим шматочком для можновладців".

"Ми вимагаємо від влади України негайно відсторонити від посади нинішнього генерального директора "Артеку" Олену Піддубну, протягом найближчих трьох місяців провести відкритий міжнародний конкурс на заміщення посади гендиректора МДЦ, затвердити міжнародну наглядову раду "Артеку", що має складатися з представників різних країн, як органу контролю громадськості над усіма аспектами діяльності МДЦ", - заявив І.Степанов.

За словами художнього керівника дитячого табору "Річковий" МДЦ "Артек" Ірини Суліковської, діти, які відпочивають в "Артеку", не отримують навіть повноцінного харчування. "Діти втрачають на вазі після зміни, вони повертаються додому як з голодного краю", - обурилася вона, уточнивши, що іноді дітей годують продуктами, термін придатності яких уже закінчився.

"Постійні співробітники МДЦ піддаються жорстким репресіям, їм погрожують фізично", - заявила І.Суліковська.

Керівник режисерсько-постановочної групи продюсерської служби МДЦ "Артек" Тетяна Чайковська зазначила: "Педагоги-організатори в МДЦ стають нікому не потрібними, в них нестерпні умови життя в "Артеку". При цьому вона звернула увагу, що такою ситуацією занепокоєні практично всі співробітники "Артеку", але вони бояться про це відрито говорити.

За словами учасників прес-конференції, така ситуація триває близько півтора-двох років, після вступу на посаду гендиректора МДЦ О.Піддубної. "Ситуація почала погіршуватися і зараз катастрофічна", - заявила Т.Чайковська.

"Словами ослика Іа з мультфільму: жалюгідне видовище, жахливе видовище", - підсумував І.Степанов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА