16:45 30.10.2012

У Харківському управлінні ДПтСУ не знають, чи переведуть Тимошенко до колонії найближчим часом

2 хв читати

Заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Андрій Лапінський не знає, чи переведуть екс-прем'єра Юлію Тимошенко з ЦКЛ № 5 (Харків) до Качанівської виправної колонії.

"Переведення до Качанівської колонії від нас не залежить", - сказав А.Лапінський у вівторок у Харкові, відповідаючи на запитання журналістів.

Водночас не відповів на уточнююче запитання, від кого залежить переведення Ю.Тимошенко до колонії "Не можу відповісти на це запитання", - сказав А.Лапінський.

Як повідомлялося, раніше в Інтернеті було викладено відео, зняте в лікарняному інтер'єрі, де жінка, схожа на Ю.Тимошенко, пересувається в туфлях на високих підборах у лікарняній палаті і займається фізкультурою в палаті фізіотерапевтичних процедур.

Пізніше С.Власенко заявив, що Ю.Тимошенко глибоко обурена цим відеозаписом. Він також процитував текст відкритого листа екс-прем'єра на ім'я президента, який підтверджує, що на відеозаписі, що з'явилася в Інтернеті, зображена саме вона. У цьому ж листі Ю.Тимошенко попросила повернути її з лікарні до колонії, оскільки, за її словами, в лікарні за нею здійснюється постійне відеоспостереження.

Державна пенітенціарна служба (ДПтС) звернулась до Міністерства охорони здоров'я України щодо проведення засідання Міжнародної медичної комісії у зв'язку із заявою екс-прем'єра Ю.Тимошенко від 19 жовтня про переведення з Центральної клінічної лікарні №5 "Укрзалізниці" до колонії.

У відомстві зазначили, що остаточне рішення про можливість повернення Ю.Тимошенко до Качанівської виправної колонії буде ухвалено відповідно до висновку Міжнародної медичної комісії.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. 9 травня її було переведено до ЦКЛ № 5 для проходження курсу лікування. Лікування та реабілітація екс-прем'єра відбувається за рекомендаціями лікарів з берлінської клініки "Шаріте".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА