18:54 01.11.2012

Лазаренко вийшов із американської в'язниці - ЗМІ

2 хв читати
Лазаренко вийшов із американської в'язниці - ЗМІ

Екс-прем'єр України Павло Лазаренко, який провів в ув'язненні понад 10 років за фінансові махінації, вийшов з американської в'язниці Terminal Island на свободу, повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на свого кореспондента в Лос-Анджелесі.

Як повідомлялося, П.Лазаренко планує після тюрми приїхати в свій американський маєток і зустрітися зі своєю дружиною і дітьми.

Захисники П.Лазаренка не виключають, що їхній клієнт залишиться під наглядом американських правоохоронців навіть після звільнення через те, що поки що питання його місця проживання перебуває "у підвишеному стані".

У Генпрокуратурі, як і раніше заявляють, що варто П.Лазаренку повернутися до України, як його заарештують. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі йому інкримінують близько 50 кримінальних епізодів: хабарництво, привласнення коштів і зловживання службовим становищем.

У США екс-прем'єра України П.Лазаренка обвинувачували у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках. У серпні 2006 року його засудили каліфорнійським судом до дев'яти років в'язниці за відмивання грошей та інші злочини. Він перебував під домашнім арештом у своїй квартирі в Сан-Франциско. У червні 2011 року термін утримання П.Лазаренка під вартою було скорочено на сім місяців - до 11 січня 2012 року.

Між тим, у серпні 2011 року з'явилася інформація з посиланням на фахівця зі зв'язків з громадськістю Федерального бюро в'язниць США Кріса Берка (Chris Burke) про те, що П.Лазаренка буде звільнено з в'язниці в США 1 листопада 2012 року, а не 11 січня, як планувалося раніше. П.Лазаренко був переведений з федеральної виправної установи в Дубліні (США, штат Каліфорнія) до чоловічої виправної установи зі зниженим рівнем безпеки Terminal Island (також у Каліфорнії).

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА