12:12 02.11.2012

Лазаренко після виходу з в'язниці знову опинився за ґратами через невизначений статус перебування у США - ЗМІ

2 хв читати
Лазаренко після виходу з в'язниці знову опинився за ґратами через невизначений статус перебування у США - ЗМІ

Екс-прем'єр-міністр України Павло Лазаренко після виходу з американської в'язниці знову опинився за ґратами, повідомляє сайт kommersant.ua.

Згідно з інформацією, адвокат українського екс-прем'єра Деніел Горовіц повідомив про те, що П.Лазаренко перебуватиме в ізоляторі у зв'язку з невизначеністю його статусу в США.

"Очікується, що екс-прем'єр залишиться в ізоляторі в місті Сакраменто доти, доки американська влада ухвалить рішення про його легалізацію або депортацію", - повідомляє видання.

Український адвокат П.Лазаренка Марина Довгопола сказала агентству "Інтерфакс-Україна", що наразі не має такої інформації. "Я знаю тільки, що він вийшов із в'язниці. А що сталося потім, мені поки що не відомо", - наголосила вона.

Як повідомлялося, П.Лазаренко, який провів в ув'язненні понад десять років за фінансові махінації, вийшов з американської в'язниці Terminal Island на волю 1 листопада поточного року.

У Генпрокуратурі, як і раніше, заявляють, що варто П.Лазаренку повернутися в Україну, як його заарештують. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі йому інкримінують близько 50 кримінальних епізодів: давання хабара, привласнення коштів і зловживання становищем.

У США П.Лазаренка обвинувачували у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом, та в переведенні їх на закордонні рахунки в 1994-1999 рр. У серпні 2006 року каліфорнійський суд засудив його до дев'яти років в'язниці за відмивання грошей та інші злочини. Він перебував під домашнім арештом у своїй квартирі в Сан-Франциско. У червні 2011 року термін утримання П.Лазаренка під вартою було скорочено на сім місяців - до 11 січня 2012 року.

Тим часом у серпні 2011 року з'явилася інформація з посиланням на фахівця зі зв'язків із громадськістю Федерального бюро в'язниць США Кріса Берка (Chris Burke) про те, що П.Лазаренка буде звільнено з в'язниці в США 1 листопада 2012 року, а не 11 січня, як планувалося раніше. П.Лазаренка перевели з федеральної виправної установи в Дубліні (США, штат Каліфорнія) до чоловічої виправної установи зі зниженим рівнем безпеки Terminal Island (також у Каліфорнії).

Як повідомляє інтернет-видання "Українська правда" (УП) з посиланням на співробітника в'язниці Terminal Island, П.Лазаренко жив у в'язниці Лос-Анджелеса у звичайному бараку й не виконував жодних робіт. УП наводить слова співрозмовника, який на запитання, чим П.Лазаренко займався у в'язниці, відповів: "Спортом, їв, спілкування". На запитання, чи працював П.Лазаренко, він сказав: "Ну, може, щось прибирав. Але конкретно щоб працював... ні". Співробітник також розповів, що Лазаренко "жив у бараку" на 100-150 осіб.

За інформацією "Української правди", крім більше ніж восьми років у в'язниці, П.Лазаренко провів понад п’ять років під домашнім арештом.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА