16:18 02.11.2012

ВР наступного тижня розгляне в другому читанні закон про спрощення процедури обрання спікера - Литвин

1 хв читати
ВР наступного тижня розгляне в другому читанні закон про спрощення процедури обрання спікера - Литвин

Закон про спрощення обрання голови Верховної Ради України буде ухвалено наступного тижня, запевняє спікер Володимир Литвин

"Його буде ухвалено наступного тижня. Хоча кілька запропонованих позицій мені не подобаються", - написав В.Литвин у п'ятницю на своїй сторінці в Facebook, відповідаючи на запитання, коли парламент ухвалить загалом закон про внесення змін до регламенту Верховної Ради.

Раніше Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про внесення змін до регламенту парламенту України, який передбачає формування підготовчої депутатської групи народних депутатів, що займатиметься підготовкою до сесії нового скликання.

Крім того, запропоновано встановити, що рішення про висунення кандидатур на посаду голови Верховної Ради ухвалюються шляхом відкритого поіменного голосування. Рішення Верховної Ради про відкликання спікера з посади ухвалюються шляхом відкритого поіменного голосування (електронними картками для голосування у сесійній залі - ІФ) більшістю народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради (226 депутатів - ІФ) та оформляється згідно з постановою парламенту.

Чинна процедура встановлює, що рішення про призначення або звільнення спікера ухвалюється шляхом таємного голосування бюлетенями і вважається прийнятим, якщо "за" проголосували не менше 226 депутатів, а бюлетені отримали не менше 300.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА