17:56 09.11.2012

Пенітенціарна служба рекомендувала дружині Луценка скористатися правом побачення з чоловіком у відведений для цього час

2 хв читати

У відповідь на заяву дружини екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина Державна пенітенціарна служба України повідомляє, що в п'ятницю вона не змогла зустрітися з Ю.Луценком тому, що побачення засуджених зі своїми адвокатами і захисниками надається в неробочий для засуджених час.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України, І.Луценко прибула о 13.30 до Менської виправної колонії з метою побачення, але згідно з чинною нормативно-правовою базою (п. 49 Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань) побачення засуджених зі своїми адвокатами та захисниками надається у неробочий для засуджених час.

У зв'язку з цим І.Луценко було рекомендовано зачекати та розпочати побачення о16.00, на що вона не погодилася та поїхала з установи. За словами чергового співробітника установи, який проводив бесіду з І.Луценко, стало відомо, що мотивувала вона відмову чекати тим, що може спізнитися на концерт Валерія Меладзе.

Окремо керівництво Менської виправної колонії інформує, що затягування чи зволікань під час оформлення передач засудженим в установі немає, усе здійснюється в межах вимог відомчої нормативно-правової бази.

Як раніше повідомлялося, захисника та дружину ув’язненого екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка Ірину не пускають на територію Менської виправної колонії №91 для побачення і термінової передачі юридичних документів.

"Мені відмовляють у зустрічі з чоловіком, мотивуючи це відсутністю заяви з боку Луценка про таке побачення. Але адміністрація колонії сьогодні раптом забула, що я перебуваю в статусі захисника з кола близьких осіб, тому, відповідно до ст. 48 Кримінально-процесуального кодексу, кількість побачень та їх тривалість не обмежується", - наводить слова І.Луценко прес-служба партії "Народна самооборона".

Таким чином, за її словами, адміністрація Менської колонії перешкоджає їй ефективно виконувати функції захисника екс-міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

8 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА