15:40 18.11.2012

Міліція продовжить розслідування справи про вбивство охоронців ТРЦ "Караван" до з'ясування всіх деталей і обставин

2 хв читати

Міліція не припинить слідства у справі про вбивство трьох охоронців київського ТРЦ "Караван" і після загибелі підозрюваного у скоєнні злочину Ярослава Мазурка, аж доки встановить всі деталі та обставини, запевнив начальник ГУ МВС України в Києві Олексій Крикун.

"Правоохоронці мають з'ясувати, чи були у Мазурка спільники у вчиненні злочину, чим він займався протягом останніх років, де він узяв зброю і хто допомагав йому переховуватися після вчинення злочину. Міліція опрацьовує його причетність до інших нерозкритих злочинів із застосуванням вогнепальної зброї - роботу ще не закінчено", - цитує начальника столичної міліції відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Києві в суботу.

О.Крикун нагадав, що результати низки експертиз, зокрема експертизи ДНК, на 100% підтвердили: тіло, знайдене в Києві в Сирецькому лісопарку, належить 38-річному Я.Мазурку, якого звинувачують у вбивстві трьох охоронців у ТРЦ "Караван". Крім того, на взутті, вилученого у підозрюваного вдома в Києві, виявлено кров, що належала одному з убитих охоронців.

"На предметах, які було вилучено за місцем проживання його родичів, також знайдено ДНК, яка відповідає крові Мазурка. Те, що ця людина перебувала в ТРЦ "Караван" і скоїла цей злочин, міліція вже довела", - наголосив керівник київської міліції.

Водночас він особливо відзначив: "Це не означає, що в раніше скоєних і нерозкритих злочинах звинуватять людину, якої вже немає в живих".

Як повідомлялося, 7 листопада в Сирецькому гаю, неподалік станції метро "Сирець", знайшли тіло чоловіка, схожого на Я.Мазурка, якого підозрюють у розстрілі трьох охоронців ТРЦ "Караван" 26 вересня.

8 листопада міліція повідомила, що, згідно з перевіркою, відбитки пальців рук ідентичні слідам пальців рук, вилучених під час огляду місця вбивства.

У кишені штанів загиблого правоохоронці виявили паспорт громадянина України Ярослава Мазурка, 13.06.1974 року народження, технічний паспорт на мотоцикл "Ява", водійське посвідчення на ім'я Я.Мазурка, довідку про ідентифікаційний код на ім'я Я.Мазурка. На місці події знайдено також револьвер-наган "ЯП 165 П" з однією стріляною гільзою в барабані. Згідно з результатами первинного дослідження, цей револьвер перероблено у нарізну вогнепальну зброю і він придатний для стрільби.

15 листопада стало відомо, що експертиза ДНК підтвердила: в лісопосадці було знайдено тіло Я.Мазурка.

Як повідомляють ЗМІ, Я.Мазурка поховали в суботу, 17 листопада, на Північному кладовищі Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА