16:22 23.11.2012

Єврокомісар Фюле відзначив професіоналізм агентства "Інтерфакс-Україна"

1 хв читати

Комісар ЄС із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле привітав інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна" з 20-річчям.

"За останні два десятиліття "Інтерфакс" допомагав доносити новини про Україну до Європи, а зарубіжні новини, зокрема з Брюсселя, - до України", - йдеться в привітанні Ш.Фюле, переданому агентству.

Єврокомісар зазначив, що кожному сучасному демократичному суспільству важливо мати незалежні, професійні ЗМІ, які постійно інформують громадян про факти, щоб вони могли скласти свою власну думку.

Ш.Фюле запевнив, що в діалозі з Україною ЄС приділяє особливу увагу питанням, що стосуються свободи слова та ЗМІ. "Законодавча та адміністративна база, необхідна для здійснення таких свобод, плюралізму і незалежності ЗМІ, посідає важливе місце в нашому порядку денному. Це було відображено в спільній заяві останнього саміту Україна-ЄС у грудні 2011 року", - зазначив він.

Єврокомісар наголосив, що ЄС і він особисто налаштовані на подальшу підтримку свободи слова та ЗМІ в Україні.

"Я розраховую на продовження тісної співпраці з агентством "Інтерфакс-Україна" та іншими українськими ЗМІ з багатьох проблемних питань, і щодо перспективи наближення України до політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС", - підсумував він.

Ш.Фюле привітав усіх співробітників агентства "Інтерфакс-Україна" у Брюсселі та Києві з 20-річчям.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА