11:03 26.11.2012

За фактом самогубства мера кримського селища почалося досудове розслідування

3 хв читати

Органи внутрішніх справ Криму розпочали досудове розслідування за фактом самогубства мера кримського південноузбережного селища Малий Маяк (Велика Алушта) Леоніда Малика, який у неділю вистрибнув із вікна лікарні, повідомляє в понеділок прес-служба кримської прокуратури.

"Керівництво розслідуванням здійснює прокуратура Київського району Сімферополя. Наразі допитують лікарів, родичів загиблого. З'ясовуються обставини, внаслідок яких у нього трапився нервовий розлад", - розповіли в прес-службі.

Як повідомлялося, Л.Малик вранці в неділю наклав на себе руки, викинувшись із вікна кримської республіканської клінічної лікарні ім. Семашка в Сімферополі.

За інформацією сайта "Центру журналістських розслідувань", який посилається на екс-уповноважену Верховної Ради України з прав людини Ніну Карпачову, Л.Малик викинувся з вікна туалету на третьому поверсі лікарні ім. Семашка, де він перебував після того, як невідомі намагалися запроторити його до психіатричної лікарні в селі Строгонівка під Сімферополем. За інформацією Н.Карпачової, там йому кололи невідомі препарати. Після втручання екс-омбудсмена, Л.Малика з діагнозом "невроз" направили до лікарні ім. Семашка, де він і перебував останні дні.

"Це була дуже порядна людина. За ним стояв весь Малий Маяк. Йому безмежно довіряли виборці. На нього намагалися повісити чиюсь провину, він не міг впоратися з несправедливістю. Він Малий Маяк витягнув із повного розвалу. А потім почалися переслідування цієї людини. І тривало це всі ці роки, доки він був на посаді. Він мені говорив, що не знає, як вчинити. Він говорив, що його місце примушували віддати, але він не збирався у відставку, бо не міг зрадити людей. Йому і друзі пропонували піти у відставку, але він говорив - піду до останнього ", - повідомила Н.Карпачова.

За її словами, суїцид Л.Малик скоїв у стані нервового зриву.

"На самогубство його штовхнула система, яка не поважає людську гідність, яка тільки має обвинувальний ухил, яка не хоче захищати права людини, ким би вона не була. Ця система звинувачує і знищує. У нього були хороші лікарі, вони розуміли, що у нього серйозний нервовий стрес. У нього почався психоз. Просто людину доводять: його доводили до відставки, переслідували. Аналізи були нормальні, але був нервовий зрив, бо людину заганяли. Його зламала система", - сказала екс-омбудсмен.

У свою чергу, факт загибелі мера Малого Маяка "Центру" підтвердила і начальник Сектора зі зв'язків із громадськістю Головного управління МВС України в Криму Ольга Кондрашова.

"Дзвінок із лікарні імені Семашка надійшов до чергової частини міськвідділу міліції о 12 годині. Подію було зареєстровано в журналі єдиного обліку, на місце одразу ж після виклику виїхала слідчо-оперативна група. Попередня версія смерті Леоніда Малик - суїцид", - повідомила "Центру" О.Кондрашова.

"За словами співробітників лікарні, Л.Малик викинувся з вікна лікарні приблизно о 10.45. Свідками події були кілька людей із медперсоналу лікарні. Триває перевірка", - сказала О.Кондрашова.

Як повідомляв "Центр", у травні поточного року правоохоронці затримали селищного голову Малого Маяка Л.Малика та його попередника на цій посаді, Рубена Кисельова, за перевищення службових повноважень під час виділення землі. За рішенням суду Л.Малику і Р.Кисельову було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

У серпні за поданням прокуратури Л.Малика було відсторонено від виконання обов'язків селищного голови, але в жовтні селищна рада Малого Маяка повернула йому посаду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

Закордонні дипустанови сприятимуть поверненню військовозобов'язаних в Україну

18 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Облікові дані військовозобов'язаних, які перебувають за кордоном, уточнюватимуть через електронний кабінет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА