17:15 28.11.2012

ФН ООН підготував 36 відеороликів про ВІЛ/СНІД для просвіти української молоді

2 хв читати

Фонд народонаселення (ФН) ООН підготував 36 відеороликів для української молоді в рамках протидії поширенню ВІЛ/СНІДу.

"Для більшості молоді Інтернет - найпоширеніше джерело інформації порівняно з іншими, традиційними джерелами інформації. З урахуванням того, що ця цільова аудиторія менше користується традиційними мас-медіа, ми вирішили ввести проект, спрямований на поширення профілактики безпечної поведінки та запобігання поширенню ВІЛ серед молоді. Й результатом стала серія веб-телевізійних фільмів, призначена для перегляду молоддю в Інтернеті", - сказала представник ФН ООН в Україні Нузхат Есан на прес-конференції в середу в Києві під час презентації проекту.

Водночас вона пояснила: "Ця серія призначена для поширення знань та обізнаності молоді щодо ВІЛ, безпечної поведінки, також дуже важливим є руйнування стереотипів, формування толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих".

При цьому представник ФН ООН наголосила, що інноваційний проект створено спільно з ПРООН та UNAIDS.

"Я вважаю, що більшість молодих людей упевнені, що ця хвороба їх не торкнеться. І це, насамперед, пов'язано з тим, що молодь не обізнана в тому, які шляхи поширення захворювання, вона не має цих знань", - сказала вона.

У свою чергу радник з програмних питань ФН ООН Андрій Поштарук розповів, що 36-серійну програму було створено із залученням молоді. Двоє ведучих на вулицях Києва розпитували перехожих молодих людей, що вони знають про ВІЛ/СНІД, шляхи поширення, а також про ставлення до ВІЛ-інфікованих.

"Ці серії висвітлюють різноманітні питання: ВІЛ-інфікування, використання презервативів серед молоді, її поведінки, толерантного ставлення, стигми та дискримінації стосовно тих людей, які живуть із ВІЛ/СНІДом", - пояснив А.Поштарук.

Крім того, він повідомив: "Розміщуватимуться в соціальних мережах, на каналах веб-телебачення".

Тим часом сценарист проекту Ірина Обухівська зазначила: "Це не фільм. Це, швидше, правильніше буде сприймати як програму, що складається з 36 серій. Там немає акторів. Там є ведучі та герої зі справжніми історіями".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА