15:28 29.11.2012

Ахметов знову очолив список найбагатших українців за версією журналу "Корреспондент"

2 хв читати
Ахметов знову очолив список найбагатших українців за версією журналу "Корреспондент"

Рейтинг найбагатших українців за оцінкою журналу "Корреспондент" та інвестиційної компанії Dragon Capital восьмий рік поспіль очолив мільярдер, народний депутат України Рінат Ахметов.

"Порівняно з минулим роком його статок скоротився на третину, з $25,6 млрд до $17,8 млрд", - повідомляється на сайті "Корреспондента" в четвер.

Видання пояснює це здешевленням руди на світових ринках, а також зниженням інвестиційної привабливості України, де розташовані основні підприємства Р.Ахметова.

"На другому місці з великим відривом іде Ігор Коломойський. Його активи впали майже вдвічі - із $6 млрд до $3,4 млрд. На третьому місці - новачок списку Вадим Новинський, що змінив у травні цього року російське громадянство на українське. Його активи коштують $3,3 млрд. На четвертому - партнер Коломойського, Геннадій Боголюбов. Його підприємства оцінюються в $3,25 млрд", - пише "Корреспондент", зазначаючи при цьому, що статки першої четвірки списку значно зменшилися.

При цьому зросли активи Дмитра Фірташа, який посідає №5 у списку, - з $2,2 млрд вони підскочили до $3,2 млрд.

Син президента Віктора Януковича Олександр Янукович за рік піднявся в рейтингу з 70-го на 61-е місце - його статок зріс зі $130 млн до $133 млн.

"У першій десятці рейтингу - сім сталеварів, два аграрії та один представник хімпрому. 14 осіб із Золотої сотні заробили капітал у металургії, вклад якої у ВВП - понад 34%. Ще 31 бізнесмен зробив своєю опорою аграрний сектор і харчопром. Для двох десятків інших мільйонерів із сотні сільське господарство - не основний, але все-таки важливий бізнес", - пише "Корреспондент.

За даними "Корреспондента", перших п'ять осіб сотні найбагатших українців сумарно володіють активами, що дорівнюють статкам інших 95 учасників рейтингу разом узятих. При цьому перша сотня найбагатших українців втратила за рік 25% свого капіталу.

Кожен четвертий учасник рейтингу родом із Донецька та Донецької області.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА