14:26 03.12.2012

Циклон над Україною незабаром пiде на спад, але встигне ускладнити роботу енергетикам i автодорожникам - директор Гiдрометцентру

2 хв читати

Циклон, що панує на територiї України в понедiлок, уже у вiвторок перемiститься на територiю Росiї, повiдомив директор Укргiдрометцентру Микола Кульбiда.

"Циклон завтра вдень перемiститься на територiю Росiйської Федерацiї, десь у Пiдмосков'я", - сказав вiн на брифiнгу в понедiлок у Києвi.

Водночас, за його словами, цей циклон принесе "велику кiлькiсть небезпечних явищ", зокрема, ускладнить роботу енергетичної галузi, будуть проблеми з рухом автотранспорту.

"Циклон, який утворився i наразi розмiщується на кордонi Миколаївської та Херсонської областей, є надзвичайно глибоким", - наголосив М.Кульбiда.

Вiн зазначив, що такий рiвень атмосферного тиску в центрi циклону не характерний для України. У зв'язку з цим спостерiгатиметься посилення вiтру, опадiв у виглядi снiгу та мокрого снiгу. Зокрема, лише в Одеськiй областi за останню добу випало опадiв вiд 17 до 45 мм.

Крiм того, очiкується ураганний вiтер у пiвденних областях та в акваторiї Чорного й Азовського морiв - 25-30 м/с, подекуди до 35 м/с, висота хвиль у Чорному морi сягне 5 м, а в Азовському - 2 м.

За словами М.Кульбiди, температура повiтря у захiдних i пiвнiчних областях буде близько нуля, а на пiвднi та сходi - вiд +5 до +10.

Водночас директор Укргiдрометцентру повiдомив, що до середини грудня очiкується ще кiлька циклонiв "iз великою кiлькiстю небезпечних стихiйних явищ".

"Наступний циклон ми очiкуємо 7 грудня i в перiод до 13 грудня ще два менш активнi циклони", - сказав вiн.

Водночас М.Кульбiда наголосив, що такi метеорологiчнi явища не дають пiдстав говорити про "кiнець свiту".

"Нiяких явно виражених ускладнень синоптичної ситуацiї, якi свiдчили би про аномальнiсть процесiв напередоднi такої, на мiй погляд, надуманої дати (21 грудня - IФ), немає", - сказав вiн.

При цьому головний синоптик країни порадив українцям готуватися не до кiнця свiту, а до святкування Нового року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА