14:15 05.12.2012

Рух "Чесно" нарахував 331 порушника у Верховній Раді нового скликання

2 хв читати

У Верховній Раді VII скликання із 450 народних депутатів 331 порушник критеріїв громадської ініціативи "Чесно", повідомив експерт Віктор Таран на засіданні круглого столу з підбиття підсумків роботи всеукраїнської кампанії "Чесно" в Києві в середу.

Згідно з результатами, 114 кандидатів, які пройшли до парламенту, порушували права та свободи громадян, 30 змінили політичну позицію, 233 причетні до корупційних діянь, 185 мають непрозорі доходи та витрати, 156 не голосують особисто, 101 прогулював роботу в парламенті.

Із 331 порушника критеріїв "Чесно" 162 - нинішні народні депутати (49% порушників). 56% порушників пройшли до парламенту в мажоритарних округах. Із цієї кількості 170 порушників до парламенту привела Партія регіонів, 69 - об'єднана опозиція "Батьківщина", 18 порушників у Комуністичної партії України, 17 - у ВО "Свобода", 12 - у партії "УДАР". 38 порушників - самовисуванці та семеро - представники від інших партій.

Крім того, згідно з результатами моніторингу, в майбутньому парламенті буде щонайменше 30 народних депутатів або депутатів місцевих рад, які раніше змінили свою політичну позицію.

При цьому В.Таран зазначив, що наприкінці завершення каденції Верховної Ради VI скликання в парламенті налічувалося 446 порушників із 450 народних депутатів.

У свою чергу координатор всеукраїнської кампанії "Чесно" Світлана Заліщук повідомила, що громадська ініціатива не має наміру завершувати свою роботу і планує продовжувати моніторинг роботи депутатів у Верховній Раді, зокрема, в міжвиборчий період, на виборах мера Києва, на виборах до місцевих органів влади та виборах президента.

"Рух "Чесно" вважає, що моніторинг парламенту має перерости в системний моніторинг влади на різних рівнях", - зазначила С.Заліщук.

За її словами, йдеться про моніторинг діяльності кандидатів у депутати, а також системний контроль у міжвиборчий період. При цьому С.Заліщук додала, що рух "Чесно" не монополізує такої роботи й запрошує інші громадські організації взяти участь у цій роботі.

Координатор кампанії повідомила, що рух планує постійний моніторинг роботи депутатів у Верховній Раді VII скликання. "Ми моніторитимемо новий парламент відповідно до критеріїв "Чесно", - сказала вона.

За словами С.Заліщук, рух "Чесно" буде, зокрема, здійснювати моніторинг депутатських приймалень на предмет влаштування на роботу родичів народних депутатів до секретаріатів комітетів та секретаріатів фракцій, використання державних номерів для автомобілів народних депутатів, витрачання коштів, які народні депутати отримують на помічників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА