15:55 05.12.2012

Українка першою в СНД здійснить одиночну навколосвітню подорож на мотоциклі

2 хв читати

Українка Ганна Гречишкіна стане першою жінкою в СНД, яка здійснить одиночну навколосвітню подорож і перетне п'ять континентів.

На прес-конференції в середу в Києві вона повідомила, що стартує з Києва 12 липня 2013 року. Загальний пробіг на мотоциклі становитиме понад 100 тисяч кілометрів, а подорож триватиме близько 1,5 року.

За попереднім планом, маршрут Г.Гречишкіної пролягатиме територією України, Росії, країн Індокитаю, Малайзії, Сінгапуру, Австралії, Аляски, Канади, США, Мексики, країн Центральної Америки, Колумбії, Еквадору, Перу, Болівії, Чилі, Аргентини, Бразилії, країн Південно-Західної Африки (зокрема ПАР і Єгипту). Потім через Туреччину, країни Центральної та Східної Європи вона повернеться в Україну.

"Моя поїздка буде присвячена людям, які не бояться мріяти і втілювати свої мрії в життя. Я хочу побачити світ очима українки, очима жінки, очима мотоциклістки", - зазначила Г.Гречишкіна.

Вона розповіла, що подорож матиме і соціальний характер: в кожній країні маршруту відбуватиметься зустріч з дітьми-сиротами, молоддю та ВІЛ-інфікованими, а також іншими людьми, які потребують підтримки. Мета акції полягає також у популяризації України та поліпшенню її іміджу на міжнародній арені.

Г.Гречишкіна назвала свій проект "I have a dream" ("У мене є мрія"). Організаторами її кругосвітньої подорожі виступили Національна асоціація мотоциклістів України та скаутська патріотична організація "Пласт". За словами організаторів, зазвичай такі заходи коштують від 3 до 5 тис. доларів на місяць. Акцію підтримав також український, канадський і швейцарський економіст, громадський діяч і меценат, дійсний член Римського клубу Богдан Гаврилишин.

Г. Гречишкіна захопилася їздою на мотоциклах з 2005 року. За 2007-2012 роки об'їздила країни пострадянського простору, Європи, Кавказу, Близького Сходу та Індії. Кілька подорожей вона здійснила сама. З 2010 року є членом Національної асоціації мотоциклістів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА