13:57 10.12.2012

В Україні вперше виконали операцію на серці без розрізу грудної клітки

1 хв читати

Фахівці Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова вперше в Україні виконали унікальну операцію з протезування аортального клапана без розрізу грудної клітки.

Як повідомляє прес-служба МОЗ у понеділок, інститут став першим лікувальним закладом у країні, в якому здійснюють транскатетерне протезування аортального клапана як альтернативу операції на відкритому серці для пацієнтів, які потребують заміни клапана.

За повідомленням МОЗ, ендоваскулярна (без розрізу грудної клітки) імплантація біологічного протезу аортального клапана може стати реальною альтернативою традиційним хірургічним втручанням. З початку 2007 року цю систему було імплантовано більше ніж 35000 пацієнтам у всьому світі.

Принцип методу полягає в тому, що протез клапана вводять у серце за допомогою внутрішньосудинного катетера. Зокрема, першому в Україні пацієнтові штучний клапан серця ввели через артерію, зробивши невеликий розріз на нозі.

Тяжкий симптоматичний аортальний стеноз найчастіше діагностується у людей похилого віку. Хвороба настає тоді, коли клапан стає "стенотичним" або заповнюється відкладеннями кальцію, які перешкоджають кровотоку від серця до тіла, викликаючи такі симптоми як задишка, біль у грудях, втому та прискорене серцебиття. Заміна аортального клапана на сьогодні є єдиним методом лікування, а операція на відкритому серці - стандартною процедурою заміни. До появи нехірургічного лікування пацієнти з тяжким аортальним стенозом або мали протипоказання для операції, або взагалі не було альтернативних методів лікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА