16:26 08.04.2020

БФ "Серце до серця" починає збір коштів для дитячих лікарнь України

3 хв читати

Всеукраїнський благодійний фонд "Серце до серця" розпочав національний збір коштів  на кардіореанімаційне обладнання у дитячі лікарні країни!

У цей не простий час, дитячим лікарням кожної області та їх маленьким пацієнтам вкрай необхідні апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ), реанімаційні столики для новонароджених, стаціонарні кювези, кардіомонітори, шприцеві інфузійні насоси, портативні УЗД апарати, ангіографи, КТ – і МРТ – установки, дефібрилятори, електрокардіографи, апарати для добового моніторування серцевої діяльності (холтери), пульсоксиметри і навіть звичайні тонометри,  для надання якісної, вчасної та кваліфікованої допомоги.

Збір коштів на закупівлю такого обладнання  організовується по всій країні в рамках 15ї  Всеукраїнської благодійної акції "Серце до серця" під гаслом "Дитяче серденько, живи!".

Що саме буде придбано у дитячу лікарню кожної з областей України, залежатиме від  суми зібраних коштів у області. Кошти, що зібрала область в повній мірі повертаються до неї у вигляді новітнього, якісного обладнання, а всі маленькі пацієнти обслуговуються на ньому безкоштовно.

Щорічно в нашій країні народжується близько 500 000 тис. дітей. з них 20 000 тис. з’являються на світ раніше визначеного терміну. Приблизно 10 000 дітей народжується із вродженими вадами серця, з них 1500 немовлят мають критичну ваду серця і потребують невідкладного хірургічного втручання. І найстрашніше, Україна займає одну з лідируючих позицій серед країн Євросоюзу за показниками смертності серед немовлят.

На жаль, не для кожної родини довгоочікуване народження дитини закінчується щасливо. Дитячі лікарні України мають дуже низький рівень забезпечення медичним обладнаннями для пренатальної діагностики вад розвитку немовлят. Інколи у лікарів є лічені хвилини, щоб правильно діагностувати вроджену ваду та провести оперативне втручання для порятунку немовляти!

З кожним роком кількість дітей із вродженими вадами серця зростає. Вроджена вада серця у новонароджених є другою за поширеністю хворобою серцево-судинної системи. З самої першої хвилини свого життя такі діти потребують високоспеціалізованого медичного догляду. Саме тому медична допомога перинатальним центрам, кардіологічним спеціалізованим відділенням України є надзвичайно важливою!

Минулого року волонтерам фонду "Серце до серця" вдалося зібрати 5 494 449, 24 грн.  Придбано та передано у кожну обласну лікарню України 238 одиниць медичного обладнання для первинної діагностики, обстеження та лікування дітей, новонароджених дітей та дітей з вадами серця.

Завдяки акціям "Серце до Серця" за 14 років існування українці забезпечили сучасним медичним обладнанням дитячі лікарні більше ніж на 48 мільйонів гривень.

Потурбуватись про безпеку та здоров’я малюків, зробивши благодійний внесок  – це те найменше, що ми, дорослі, можемо зробити на шляху допомоги дітям.

Благодійний внесок для лікарні вашої області можна зробити онлайн на сайті sercedoserca.com.ua, через Приват 24, через термінал самообслуговування або у відділенні банку за реквізитами:

АТ КБ "ПРИВАТБАНК"

IBAN UA 02 312378 0000026001053813052

ЄДРПОУ 34354227, МФО 312378

ВБФ "Серце до серця"

Призначення платежу: Благодійний внесок на закупівлю медичного обладнання для _ області.

За детальною інформацією звертайтесь у центральний офіс ВБФ "Серце до серця" тел.:  098 952 20 09, e-mail: [email protected]

 

Інтерфакс-Україна - інформаційний партнер акції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА