18:18 25.12.2012

Прокуратура зобов'язала міліцію забезпечити охорону громадського порядку на території Гостиного двору в Києві

3 хв читати

Прокуратура Києва внесла подання керівнику столичної міліції з вимогою вжити належних заходів для забезпечення охорони громадського порядку на території Гостиного двору.

У поданні прокуратура вимагає забезпечити громадський порядок і не допустити можливих конфліктних ситуацій на території Гостиного двору, повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва у вівторок.

У прокуратурі повідомили, що до Подільського райуправління міліції протягом останніх кількох днів надійшло 14 заяв і з боку активістів громадської організації, які виступають проти забудови, і з боку представників організації, яка проводить реставраційні роботи в Гостиному дворі.

Як повідомляв відділ зв'язків із громадськістю ГУМВС України в Києві о 4.50 ранку 19 грудня до Подільського районного управління міліції надійшло повідомлення про те, що на територію "Гостиного двору" намагаються увірватися невідомі люди. Міліція проводить перевірку за фактом інцидентів на території "Гостиного двору".

У свою чергу, проектний директор ТОВ "Проектні системи ЛТД" Андрій Миргородський на прес-конференції повідомив, що після реконструкції будівля, яка сьогодні перебуває в аварійному стані, збереже свій колір і конфігурацію.

"Якщо сьогодні 80% приміщень знову повернуть цю функцію (торговельну - ІФ), то, думаю, місію нашу стосовно історії до цієї будівлі буде виконано. Сам інститут "Укрреставрація" залишається в цій будівлі... у верхніх приміщеннях вони займатимуть ту саму площу, яку займають. Два поверхи будуть відкриті для доступу киян і гостей - це будуть торговельні приміщення", - сказав він.

А.Миргородський також додав, що в результаті реконструкції з будь-якого фасаду до будівлі можна буде зайти, і двір буде призначений для проведення виставок, там можуть бути розміщені відкриті кафе.

"Те, що буде нове, - ми накриваємо внутрішній двір скляним ковпаком, так званим "ліхтарем". Це робиться, щоб раз і назавжди прибрати потрапляння води у внутрішній двір", - сказав А.Миргородський.

А.Миргородський зазначив, що на об'єкті можна проводити роботи, і є документи, які підтверджують, що Гостиний двір не є пам'яткою архітектури.

У свою чергу віце-президент Національної спілки архітекторів України Лариса Скорик додала, що з наукової точки зору цей об'єкт є не автентичною, а лише відбудованою спорудою.

Крім того, як повідомив віце-президент Академії будівництва України Анатолій Беркута, для бібліотеки, яка наразі розміщена в Гостиному дворі, буде облаштовано спеціальне приміщення в "Мистецькому арсеналі".

Як повідомлялося, Київська міська рада 20 вересня 2012 року надала ПАТ "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація" земельну ділянку площею 1,02 га в Подільському районі столиці в оренду на п’ять років для реконструкції Гостиного двору під торговельно-офісний центр із благоустроєм і гостьовою стоянкою.

Президент України Віктор Янукович 3 серпня підписав закон, який передбачає вилучення Гостиного двору з переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації.

До цього Кабінет Міністрів постановою під №1380 від 15 серпня 2011 року вилучив будівлю Гостиного двору зі списку пам'яток архітектури. Згідно з документом, будівлю вилучено з переліку об'єктів, що перебувають під охороною держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА