13:19 29.12.2012

У Держслужбі з НС вітають реформування системи захисту населення від НП та сподіваються на ефективні зміни

2 хв читати

У новоствореній Державній службі України з надзвичайних ситуацій (на базі МНС та Держінспекції техногенної безпеки) позитивно оцінюють таке реформування та вітають можливість взаємодії з Міністерством оборони.

"Реформа у системі захисту населення від надзвичайних ситуацій була конче необхідна. Завдяки рішенню президента України про реорганізацію відомства з'явилася унікальна можливість створити ефективну службу, яка вирішуватиме завдання щодо захисту населення від надзвичайних ситуацій швидко та професійно. Експерти та співробітники служби вбачають у нововведеннях велику перспективу", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Держслужби з НС у суботу.

У відомстві відзначають можливість суттєво спростити механізм залучення до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій масштабного характеру особового складу та спеціальної техніки Збройних сил України.

"70% військової техніки Міноборони сьогодні здатні виконувати завдання з ліквідації наслідків стихійних лих та надзвичайних ситуацій. Розширення можливостей аварійно-рятувальних формувань за рахунок залучення підрозділів Міністерства оборони України, розташованих у місцях дислокації, не потребує додаткового фінансування", - відзначають плюси такої співпраці у держслужбі.

У рамках реформи передбачається створення на регіональних рівнях єдиного органу держслужби, який виконуватиме функції і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, і профілактики та запобігання їх виникненню.

Реформа охоплює також соціальну захищеність рятувальників: тепер з'явилася перспектива щодо поліпшення медичного забезпечення, санаторно-курортного оздоровлення та пенсійного забезпечення співробітників держслужби. "У майбутньому рятувальники зможуть отримати неабияку соціальну підтримку. Потужна база медичних та санаторно-курортних закладів Міністерства оборони України буде доступна і для співробітників рятувальної служби", - зазначають у відомстві.

"Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій оптимістично зустрічають зміни. Відомство готово до виконання покладених на нього президентом завдань якісно, професійно та надійно", - запевнили в держслужбі.

Як повідомлялося, 24 грудня президент України Віктор Янукович своїми указами створив держслужбу з надзвичайних ситуацій на базі МНС та Держінспекції техногенної безпеки та призначив її головою екс-першого заступника голови МНС Михайла Болотських. Це центральний орган виконавчої влади, який підпорядкований Кабінету Міністрів. Діяльність держслужби координуватиме міністр оборони.

В.Янукович заявив, що новостворена служба введена до складу Міністерства оборони України та підпорядкована військовому відомству.

У свою чергу в Міноборони заявили, що вони працюють над питанням врегулювання механізмів взаємодії з Держслужбою з надзвичайних ситуацій.

"Ключовим завданням наступного року буде здійснення заходів із реформування. Навіть з урахуванням дефіциту буде знайдено можливість продовження реформ. Нині розробляється питання нормативного врегулювання порядку та механізмів взаємодії з Державною службою України з надзвичайних ситуацій, в яку буде реформовано колишнє Міністерство з питань надзвичайних ситуацій, - повідомив заступник міністра оборони - керівник апарату Міноборони Володимир Можаровський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА