12:54 08.01.2013

Тимошенко злякалася наявності миш'яку та ртуті в косметиці, експертиза отруйних речовин не виявила - ДПтС

2 хв читати

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко запідозрила, що до складу мийних і косметичних засобів, якими вона користується, невідомі могли додати отруйні речовини. Проведена експертиза не виявила наявності небезпечних речовин, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

"У ніч на 5 січня на ім’я начальника Качанівської виправної колонії (№54) від засудженої Ю.Тимошенко надійшла чергова заява про загрозу її здоров’ю і життю під час перебування в ЦКЛ "Укрзалізниці". Зокрема, у заяві зазначено, що до мийних засобів і косметичних препаратів нібито сторонні особи могли додати отруйні речовини", - повідомляє прес-служба у вівторок.

Керівництво колонії провело відповідну службову перевірку, яка спростувала присутність сторонніх осіб на території охоронюваної зони лікарні.

Крім того, з метою встановлення наявності отруйних речовин для проведення відповідного експертного дослідження передано зразки мийних і косметичних засобів до Харківського науково-дослідницького інституту судових експертиз ім. С.М.Бакаріуса (ХНДІСЕ).

"Згідно з експертним висновком від 5 січня, досліджені препарати слідів розчинних солей "металевих отрут" - барію, свинцю, кадмію, миш’яку, талію, ртуті, вісмуту та цинку - не містять. Отже, висновок ХНДІСЕ та результати перевірки Качанівської установи підтверджують безпідставність підозр і звинувачень з боку засудженої Ю.Тимошенко про загрозу її життю і здоров’ю", - наголошують у прес-службі.

Крім того, за інформацією пенітенціарної служби, Ю.Тимошенко "як виняток" було надано можливість поспілкуватися з родичами телефоном. Спілкування тривало протягом однієї години, зазначено в повідомленні.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. З 9 травня 2012 Ю.Тимошенко проходить курс лікування в ЦКЛ №5.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА