16:22 09.01.2013

Кримський уряд домовився з виробниками про збереження цін на соціальні сорти хліба

2 хв читати

Рада міністрів Криму підписала Меморандум про взаєморозуміння з кримськими виробниками хліба та хлібобулочної продукції та суб'єктами роздрібної торгівлі, що передбачає збереження в автономії стабільних цін на соціальні сорти хліба.

Як повідомляє ГУ інформполітики Ради міністрів Криму, документ у середу підписали кримський прем'єр Анатолій Могильов і найбільші в Криму виробники хліба - ПАТ "Кримхліб", ПАТ "Цар хліб", ТОВ "СТЗ", Кримський республіканський союз споживчих товариств, а також керівники мережі супермаркетів.

Під час церемонії підписання Меморандуму голова кримського уряду зазначив, що економічна обґрунтованість цін на соціальні продукти харчування, зокрема на хліб, багато в чому визначає рівень життя кримчан.

"Навіть найменші коливання цін на хліб вкрай негативно позначаються на добробуті населення. Тож питання ціни на хліб - це питання довіри кримчан до влади. Я вдячний виробникам за участь у підготовці меморандуму і розуміння. Ми знайшли точки дотику з усіх питань", - зазначив він .

Згідно з документом хлібовиробники зобов'язуються зберігати ціни на хліб масових сортів, чинні станом на 2 січня 2013 року, в повному обсязі забезпечувати постачання хліба масових сортів у торговельну мережу та гарантувати його належну якість, не допускати необґрунтованого підвищення оптово-відпускних цін на хліб масових сортів.

Суб'єкти роздрібної торгівлі, що підписали меморандум, мають дотримуватися граничного рівня надбавок на хліб масових сортів, забезпечувати його постійну наявність у продажу в асортименті, укладати з виробниками прямі договори на постачання продукції.

У свою чергу Рада міністрів Криму в рамках своїх повноважень сприятиме забезпеченню виробників хлібобулочних виробів борошном державного інтервенційного фонду. Взаємодіяти з органами місцевого самоврядування з питань створення умов для розвитку фірмової торговельної мережі, спільно з виробниками хліба та суб'єктами роздрібної торгівлі вживати заходів щодо стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку та забезпечення населення хлібом за економічно обґрунтованими цінами.

Документ набуває чинності з моменту підписання і діє до 31 грудня 2013 року. Якщо жодна із сторін письмово не заявить про його розірвання, дію меморандуму продовжується на термін до 31 грудня 2014 року.

Меморандум є відкритим, до нього можуть приєднатися всі хлібовиробники і суб'єкти роздрібної торгівлі Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА