11:38 15.01.2013

Начальник Качанівської колонії пообіцяв депутатам прибрати всі камери з палати Тимошенко

2 хв читати

Начальник Качанівської виправної колонії №54 Ігор Колпащиков пообіцяв народним депутатам від опозиції, що вимоги екс-прем'єра Юлії Тимошенко буде виконано, зокрема, відеокамери спостереження залишаться тільки в коридорі лікарні, де екс-прем'єр проходить курс лікування.

"Сьогодні ми, нарешті, змогли зустрітися з начальником колонії. Він пообіцяв, що камери залишаться тільки в коридорі, з маніпуляційної та кімнат, де проводять лікування і процедури, їх приберуть. Я так зрозумів, що з палати, де вона (Ю.Тимошенко - ІФ) спить і де приймає їжу, камеру приберуть теж. Камеру приберуть із душової, з туалету тощо", - сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" у вівторок народний депутат Андрій Павловський ("Батьківщина").

За його словами, начальник колонії пообіцяв виконати й інші вимоги Ю.Тимошенко, зокрема, щоб у палаті перебували тільки охоронці-жінки й не було охоронців-чоловіків.

Водночас, за словами А.Павловського, народні депутати у вівторок не зможуть ознайомитися з умовами утримання Ю.Тимошенко, оскільки в неї призначено зустріч із дочкою Євгенією.

Раніше Державна пенітенціарна служба неодноразово заявляла, що відеоспостереження за екс-прем'єром відбувається виключно в рамках закону, камери встановлено лише в її палаті й у коридорі, а в душі, маніпуляційній та інших приміщеннях ні прихованих, ні відкритих відеокамер не встановлено. Крім того, в пенітенціарній стверджували, що за моніторами, куди вводяться результати відеоспостереження, працюють тільки жінки, в палаті екс-прем'єра присутній тільки персонал жіночої статі.

8 січня захисник екс-прем'єра Сергій Власенко оприлюднив відкритий лист Ю.Тимошенко до президента Віктора Януковича, в якому вона оголосила про початок особистої акції громадянської непокори. Ю.Тимошенко, зокрема, відмовляється спілкуватися зі слідчими і прокурорами, не має наміру добровільно їхати до суду, а в разі спроби доправити її примусово чинитиме фізичний опір. Екс-прем'єр також відмовилася повертатися до палати доти, доки там здійснюватиметься відеоспостереження і цілодобово перебуває охорона.

14 січня кілька народних депутатів від об'єднаної опозиції "Батьківщина" зустрілися з керівництвом Качанівської виправної колонії, а також вимагали надати їм можливість ознайомитися з умовами утримання Ю.Тимошенко.

У зв'язку з цим на офіційному сайті Державної пенітенціарної служби України з'явилося повідомлення про те, що відомство "чітко дотримується вимог і норм українського та міжнародного законодавства". Зокрема, в службі зазначили, що законність встановлення відеокамер у палаті Ю.Тимошенко підтвердив суд, а спостерігають за екс-прем'єром лише жінки.

"Державна пенітенціарна служба наголошує, що навіть через політичний тиск та погрози окремих народних депутатів не порушуватиме законів", - зазначалося в повідомленні прес-служби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА