13:54 30.01.2013

Швидкісне залізничне сполучення Сімферополя з Дніпропетровськом, Харковом і Донецьком буде відкрито в травні

1 хв читати
Швидкісне залізничне сполучення Сімферополя з Дніпропетровськом, Харковом і Донецьком буде відкрито в травні

Держпідприємство "Придніпровська залізниця" (ПЗ, Дніпропетровськ) має намір у травні 2013 року у рамках нового літнього графіка впровадити швидкісне сполучення Сімферополя з Дніпропетровськом, Донецьком та Харковом двоповерховими електропоїздами Skoda категорії "Інтерсіті", повідомила прес-служба ПЗ із посиланням на начальника магістралі Ігоря Гладкіх.

Зокрема, планується, що відстань із Дніпропетровська до Сімферополя потяги долатимуть близько п'яти годин, із Донецька - близько шести з половиною.

Експериментальна поїздка потяга Skoda за маршрутом Харків-Сімферополь-Дніпропетровськ відбулася 29 січня.

"Експериментальна поїздка Skoda кримськими теренами - це складова планів Придніпровської залізниці щодо впровадження на півострові швидкісного руху пасажирських потягів", - зазначено в прес-релізі.

Як повідомлялося, рух міжрегіональних швидкісних потягів Skoda на Придніпровській залізниці відкрито 28 травня 2012 року. Щодня до послуг пасажирів швидкісні потяги Skoda за напрямками Харків-Донецьк-Дніпропетровськ-Донецьк-Дніпропетровськ та Дніпропетровськ-Донецьк-Харків-Донецьк-Харків.

Придніпровська залізниця обслуговує Дніпропетровську та Запорізьку області, АРК та окремі райони ще п'яти областей України. До її складу входять чотири дирекції залізничних перевезень. Перевізну роботу виконують 244 станції, із них чотири - сортувальні, сім пасажирських, 67 вантажних, 19 дільничних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА