17:43 01.02.2013

МЗС не має повної iнформацiї про iнцидент iз нiбито затриманням чиновникiв "Укрспецекспорту" в Казахстанi

2 хв читати

У Мiнiстерствi закордонних справ України поки що не мають повної iнформацiї щодо можливого затримання двох чиновникiв компанiї "Укрспецекспорт" у Казахстанi.

На запитання журналiста, чи прояснилася ситуацiя з затриманими чиновниками "Укрспецекспорту", за iнформацiєю ЗМI в Казахстанi, заступник мiнiстра закордонних справ України Вiктор Майко сказав: "Поки що деталей, на жаль, сказати не можу".

За його словами, в МЗС поки що недостатньо iнформацiї у зв'язку з цим iнцидентом.

Як повiдомив 31 сiчня сайт ZN.UA iз посиланням на джерело, в Казахстанi за пiдозрою в даваннi великого хабара затримали двох високопоставлених спiвробiтникiв "Укрспецекспорту". За даними джерела ZN.UA, обидва спiвробiтники української компанiї є керiвниками департаментiв.

"Затримання українцiв було здiйснено ще шiсть днiв тому в мiжнародному аеропорту в той момент, коли вони мали намiр вилетiти додому. Як розповiло джерело, до цього представники "Укрспецекспорту" провели зустрiч iз посадовою особою, що представляла казахстанську владу, та передали їй "подяку" за сприяння у реалiзацiї контрактiв", - пише ZN.UA.

"Процес передання грошей задокументували казахстанськi спецслужби. Пiд час затримання чиновника було отримано iмена людей, якi передали йому грошi, пiсля чого українцiв затримали в аеропорту, а потiм за рiшенням суду їх заарештували, оскiльки йдеться про хабар посадовiй особi", - пише ZN.UA.

У держкомпанiї "Укрспецекспорт" не коментували цi повiдомлення ЗМI.

"Ми не коментуємо цi повiдомлення, оскiльки наразi держкомпанiя не отримувала офiцiйної iнформацiї вiд казахстанських або українських уповноважених органiв щодо затримання або арешту наших спiвробiтникiв у Казахстанi за пiдозрою в даваннi хабара", - повiдомили агентству "Iнтерфакс-Україна" в четвер у прес-службi держкомпанiї.

У МЗС України 31 сiчня повiдомили, що перевiряють цю iнформацiю.

У свою чергу казахстанська газета "Експрес К" повiдомляє, що спецслужби затримали начальника Головного управлiння озброєнь Збройних сил Казахстану генерал-майора Алмаза Асенова.

За даними Мiноборони цiєї країни, А.Асенов - фiгурант кримiнальної справи, яку розслiдують органи нацбезпеки.

Iншi казахстанськi ЗМI повiдомляють, що начальника Головного управлiння озброєнь затримали пiд час отримання хабара в розмiрi $200 тис.

А.Асенов вiдповiдав за закупiвлi, модернiзацiю та утилiзацiю озброєнь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА