17:48 05.02.2013

Україна може заборонити виробництво і продаж молокомістких продуктів із часткою молочного жиру менше за 50%

2 хв читати
Україна може заборонити виробництво і продаж молокомістких продуктів із часткою молочного жиру менше за 50%

Парламент України може ввести поняття "молокомістких продуктів" та заборонити їх виробництво і продаж із масовою часткою молочного жиру менше за 50%.

Відповідний проект закону у Верховній Раді зареєстрували народні депутати Андрій Деркач, Григорій Смітюх, Артем Пшонка, Дмитро Шенцев, Євген Мураєв (усі - фракція Партії регіонів), Олександр Голуб (КПУ).

Документ передбачає, що штраф за виробництво і реалізацію молокомістких продуктів із масовою часткою молочного жиру менше за 50% становитиме від 50 до 200 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Згідно з документом, молокомісткими вважатимуться продукти, які вироблені з молочної та немолочної сировини, яка повністю або частково замінює будь-яку складову молока, а також містять або не містять харчові добавки.

Проект закону передбачає, що молокомісткий продукт має маркуватися написом "продукт із замінниками складових молока". Розмір цього тексту має бути не менше за 80% найбільшого розміру шрифту тексту основної назви продукту.

У разі порушення виробником вимог до маркування молокомістких продуктів законопроект передбачає штраф у розмірі 100% вартості продукції, реалізованої з порушеннями.

Законопроект також зобов'язує підприємства роздрібної торгівлі розміщувати молочні продукти окремо від молокомістких. При порушенні вимог продажу такої продукції на підприємства торгівлі накладається штраф у розмірі від 100 до 1 тис. неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Документ також передбачає встановлення мінімально допустимих закупівельних цін на молоко та молочну сировину, і штраф за їх порушення від 50 до 200 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Як повідомлялося, раніше запровадити поняття "молокомістких продуктів" та заборонити в Україні виробництво та реалізацію молокомістких продуктів, у яких масова частка молочного жиру становить менше за 50%, пропонували парламенту народні депутати Андрій Деркач та Артем Пшонка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА