17:10 08.02.2013

Мiнiнфраструктури посилить контроль над дотриманням норм безпеки перевiзниками

2 хв читати

Мiнiстерство iнфраструктури України з метою полiпшення безпеки руху, польотiв i судноплавства розпочало розробку вiдповiдних програм i заходiв.

Як повiдомила прес-служба мiнiстерства, у 2013 роцi за рiшенням його комiсiї з питань безпеки транспорту буде пiдготовлено галузеву програму гарантування безпеки судноплавства на 2013-2017 рр., галузеву програму з безпеки польотiв на 2013-2017 рр. i галузеву програму безпеки руху на автотранспортi на 2013-2015 рр.

"Мiнiнфраструктури посилює контроль за дотриманням норм безпеки пасажирськими автоперевiзниками, судноводiями маломiрних суден, авiацiєю загального призначення та приватною авiацiєю. Для цього Укртрансiнспекцiя, Укрморрiчiнспекцiя та Державiаслужба й надалi спiвпрацюватимуть iз мiсцевими органами влади, МВС i транспортною прокуратурою", - повiдомляється в прес-релiзi мiнiстерства.

Крiм того, буде посилено вiдповiдальнiсть судноводiїв маломiрних суден: у 2013 роцi Укрморрiчiнспекцiя пiдготує пропозицiї щодо пiдвищення розмiрiв стягнень за правопорушення на морському та рiчковому транспортi, розробить порядок навчання та видачi посвiдчення судноводiя малого/маломiрного судна й торговельного судна, яке допущено до плавання внутрiшнiми водними шляхами України. Заплановано змiнити й мiсцевi правила плавання маломiрними суднами (зокрема й водними мотоциклами).

Крiм цього, здiйснюватиметься контроль за рухом автомобiльними шляхами: Укртрансiнспекцiя та "Укравтодор" пiдготують змiни до порядку розроблення та затвердження паспорта автобусного маршруту. Документ буде доповнено вимогою обов’язкового погодження паспортiв автобусних маршрутiв загального користування з регiональними службами "Укравтодору".

Крiм того, у 2013 роцi "Укравтодор" продовжить роботу над усуненням дiлянок концентрацiї дорожньо-транспортних пригод, а Укртрансiнспекцiя та "Укрзалiзниця" вiдповiдно до законодавства забезпечать перевiрку суб’єктiв господарювання, якi володiють пiд’їзними колiями (не загального користування), щодо дотримання ними безпеки руху.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА