15:57 12.02.2013

Затриманим у Казахстані співробітникам "Укрспецекспорту" пред'явлено обвинувачення в хабарництві - МЗС

2 хв читати

Затриманим співробітникам "Укрспецекспорту" в Казахстані пред'явлено обвинувачення, заявляють у Міністерстві закордонних справ України.

"За додатковою інформацією Посольства України в Казахстані, 2 лютого цього року громадянам України - співробітникам держпідприємства "Укрспецекспорт", яких затримали 26 січня поточного року в Астані казахстанські компетентні органи, було висунуто обвинувачення, відповідно до ч. 5 ст. 112 Кримінального кодексу Казахстану - давання хабара в особливо великому розмірі", - повідомив в. о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євгеній Перебийніс на прес-конференції у вівторок.

Він нагадав, що казахстанський суд заарештував українців терміном до двох місяців, їх забезпечено всім необхідним для життя.

Як повідомлялося, раніше ZN.UA з посиланням на джерело повідомило, що в Казахстані за підозрою в даванні великого хабара затримали двох високопоставлених співробітників "Укрспецекспорту". "Затримання українців було проведено ще шість днів тому в міжнародному аеропорту у той момент, коли вони мали намір вилетіти додому. Як розповіло джерело, до цього представники "Укрспецекспорту" провели зустріч із посадовою особою, що представляла казахстанську владу, та передали їй "подяку" за сприяння у реалізації контрактів", - пише видання.

У свою чергу казахстанська газета "Експрес К" повідомила, що спецслужби затримали начальника Головного управління озброєнь Збройних сил Казахстану генерал-майора Алмаза Асенова, що став фігурантом кримінальної справи, яку розслідують органи нацбезпеки. Згідно з інформацією казахстанських ЗМІ, начальника Головного управління озброєнь затримано під час одержання хабара розміром $200 тис.

Згодом МЗС підтвердило затримання двох співробітників "Укрспецекспорту" в Казахстані 26 січня та повідомило про те, що їх залишено під вартою на десять діб "для проведення додаткових слідчих дій".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА